Guvernul Dăncilă vrea să mărească salariul minim, deși a fost demis. Ce spune PNL

Guvernul Dăncilă vrea să mărească salariul minim, deși a fost demis. Ce spune PNL
Guvernul Dăncilă vrea să mărească salariul minim. PNL critică decizia

Ministrul demis al Muncii, Marius Budăi, a lansat un atac la adresa premierului desemnat Ludovic Orban, după ce liderul PNL a criticat anunțul PSD cu privire la majorarea salariului minim net pe economie cu 100 de lei.

Guvernul Dăncilă vrea să mărească salariul minim. PNL critică decizia

Ministrul Muncii a anunțat că Executivul va pune în transparență o hotărâre de guvern prin care salariul minim pe economie va fi majorat cu 100 de lei. Ludovic Orban a reacționat imediat, spunând că o astfel de decizie nu poate fi luată decât de un guvern legitim, nu de unul demis prin moțiune de cenzură.

„Mai era cineva prin 1989 care mai dădea câte 100 de lei sau câte un leu… Băieţii ăştia nu înţeleg, oamenii ăştia nu înţeleg că ei au fost demişi prin moţiune de cenzură, că nu mai pot să se comporte că un guvern care e în funcţiune. Decizia privind salariul minim nu poate să o ia decât un guvern legitim, votat de Parlament”, a declarat Ludovic Orban.

Marius Budăi i-a răspuns lui Orban printr-o postare pe contul personal de Facebook. Ministrul Muncii îl ironizează pe liderul PNL și precizează că măsura propusă de PSD va avea ca efect imediat reducerea sărăciei.

Ministrul Muncii, Marius Budăi
Ministrul Muncii, Marius Budăi

„Ar trebui să știe domnul Orban că, din toate țările din lume, 195 la număr, doar în 9 nu există salariu minim. Iar din Uniunea Europeană, România încă are al treilea cel mai mic nivel al salariului minim, dar și cel mai mare nivel al emigrației forței de muncă. Domnule Orban, ia vedeți, reușiți să uniți punctulețele într-o linie continuă?

Creșterea salariului minim propusă de Guvern va avea ca efecte imediate reducerea sărăciei și reducerea exodului românilor care pleacă la muncă în străinătate. Dar domnul Orban nu știe și nici nu este interesat de aceste lucruri. Poate cineva ar trebui să-i dea un reset”, a scris Marius Budăi pe rețeaua de socializare.