Pensii mai mari din luna iulie, cu 1.500 de lei. Cine sunt pensionarii care se bucură de mărire

Pensii mai mari din luna iulie, cu 1.500 de lei. Cine sunt pensionarii care se bucură de mărire
Pensii mai mari cu 1.500 de lei, din luna iulie

Casa Națională de Pensii Publice a informat că, din luna iulie, pensiile speciale vor fi cu 1.500 de lei mai mari față de luna septembrie. Mai clar, este vorba despre pensiile magistraților, ce au înregistrat o creștere uriașă. Majorarea este corelată cu creșterea salariului minim.

Pensiile speciale vor fi mai mari, cu 1.500 de lei, din luna iulie

Potrivit informațiilor făcute publice de Casa Națională de Pensii, în numai trei luni, pensiile speciale acordate magistraților au suferit o creștere impresionantă, iar sumele suplimentare au venit de la bugetul statului. În decembrie, numărul magistraților ce aveau pensii speciale era de 3.629, comparativ cu luna septembrie, când numărul ajungea la 3.568. Suma lunară primită de aceștia a fost de 17.537 lei, comparativ cu 16.063 lei în luna septembrie. De subliniat este că majorarea nu a venit din cota suportată din contribuțiile la pensii plătite de foștii magistrați, ci a fost asigurată de bugetul de stat.

Pensii mai mari din luna iulie, cu 1.500 de lei. Cine sunt pensionarii care se bucură de mărire
Pensiile magistraților au înregistrat o creștere uriașă

Reamintim că legea Pensiilor a fost adoptată în Parlamentul României, miercuri. Legea sistemului public de pensii a fost reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituționalitate a Curții Constituționale a României(CCR). Membrii Opoziției nu au fost de acord la dezbaterile din plenul Camerei Deputaților cu modul de reexaminare a legii sistemului de pensii.

Punctul de pensie, majorat de la 1 septembrie 2019

Cu o zi înainte, Lia Olguța Vasilescu, secretarul Biroului permanent al Camerei Deputaților, a precizat că au fost efectuate clarificări în legătură cu plata asigurării sociale de către angajator și, de asemenea, o corelare cu altă lege pentru pensiile de invaliditate. Fostul ministru al Muncii a mai spus și că nu mai există modificări la actul care ar putea fi susținute în plenul Camerei Deputaților.

Despre adoptarea legii, fostul ministru al muncii a spus, pătrunzător, că legea nu este neconstituțională, ”ca să vă intre bine în cap”. Ulterior, Olguța Vasilescu a completat cu: „Haideți să aducem și pensiile ca în UE. Sper să nu fie respinsă de Iohannis, este o lege pe care PNL a amânat-o de 6 luni”.