Pensii 2022. Anunțul făcut de Paște despre majorarea pensiilor. 5 milioane de români îl așteptau!

Pensii 2022. Anunțul făcut de Paște despre majorarea pensiilor. 5 milioane de români îl așteptau!
Pensii 2022. Anuntul facut de Paste despre majorarea pensiilor. 5 milioane de romani il asteptau

Vești importante pentru pensionarii din România. Ce anunț a făcut Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) cu privire la o posibilă majorare a pensiilor. Ministerul Muncii ar fi de aceeași părere. Cresc sau nu pensiile românilor?

Pensiile românilor ar putea crește în perioada următoare

După Paște, românii ar putea avea parte de o veste extrem de bună. Pensiile seniorilor ar putea fi mărite în perioada următoare, spun oficialii de la Casa Națională de Pensii Publice.

Această decizie vine în urma creșterii veniturilor de fiecare dată când încasările la bugetul de stat au fost mai mult decât satisfăcătoare.

Pensiile persoanelor din România ar putea crește după Paște 2022, potrivit Ministerului Muncii și a președintelui CNPP, Daniel Baciu:

„Noi avem toată bunăvoința. Până la urmă, cifrele vorbesc. De fiecare dată când au fost încasări bune la bugetul de stat, de fiecare date au fost aceste majorări ale punctului de pensie”, a declarat Daniel Baciu la Antena 3.

Ce propune ministrul Muncii

Joi, 21 aprilie, Marius Budăi, ministrul Muncii și Protecției Sociale a declarat că pensiile nu pot rămâne la același nivel ani de zile la rând.

Prin urmare, oficialul țării propune eliminarea plafonului de 9,4% din PIB, alocat prin PNRR, astfel încât majorarea pensiilor vârstnicilor să fie posibilă.

„Salut declarația noului ministru al Fondurilor Europene, care se alătură demersurilor făcute de mine pentru ajustarea PNRR în sensul eliminării acelui plafon de 9,4% din PIB aplicat pensiilor din România.

Apreciez abordarea rezonabilă a domnului ministru Marcel Boloș, care înțelege că veniturile pensionarilor nu pot fi înghețate zeci de ani, așa cum scrisese în PNRR fostul ministru de la USR.

Am convingerea că, de acum înainte, cele două ministere vor avea o bună colaborare în dialogul cu reprezentanții Comisiei Europene, pentru a înlătura această nedreptate făcută pensionarilor din România.”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi, potrivit capital.ro.

„Este incorect faţă de oameni şi faţă de cei care au lucrat o viaţă întreagă!”

Marcel Boloș, ministrul interimar al Investițiilor și Proiectelor Europene, susține faptul că nu este „de bun augur” decizia ca toți pensionarii să fie puși sub același plafon de 9,4% din PIB.

„Ministrul Muncii are dreptate, statul membru trebuie să fie liber în a-şi dimensiona aceste categorii de cheltuieli, e politica statului membru pentru o anumită categorie. Toată lumea recunoaște că trebuie crescut nivelul pensiilor, eu nu am văzut decident de la masa politicului care să nu spună acest lucru

Este incorect faţă de oameni şi faţă de cei care au lucrat o viaţă întreagă, dacă pui în cumpănă acele pensii care sunt discutabile, aici comisia a solicitat această reaşezare. Nu aş vrea să intru în detalii, să nu pornesc discuţii în spaţiul public.

A pune toţi pensionarii sub acelaşi plafon de 9,4% din PIB, fără să gândeşti la partea aceasta de justiţie socială, nu cred că este de bun augur, pentru oricare din guvernele din România.”, a declarat Marcel Boloș.