Pensii 2021. Anunțul uriaș pentru milioane de pensionari: cu cât cresc pensiile

Pensiile vor creste in 2021. Nu se stie cu cat si nici cand

Pensii 2021. A fost făcut anunțul uriaș pentru milioane de pensionari. Cu cât cresc pensiile în acest an, citiți în articolul de mai jos.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că pensiile vor crește în 2021, însă nu se știe cu cât și nici când

A fost făcut un anunț uriaș în ceea ce îi privește pe milioane de pensionari. S-a aflat cu cât vor crește pensiile în 2021. De asemenea, Guvernul a anunțat că și salariul minim va fi majorat.

Astfel, salariul minim va fi indexat astăzi, în şedinţa de Guvern, cu 3,1%, iar pensiile vor fi majorate în acest an cel puţin cu rata inflaţiei, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la Digi 24.

Cu cât crește salariul minim

Salariul minim va fi indexat mâine, în şedinţa de Guvern. Vom adopta Hotărârea de Guvern. Acesta va fi indexat cu 3,1%. După cum bine cunoaşteţi, au fost două direcţii diferite: una a patronatelor, una a sindicatelor. Patronatele doreau moratoriu, să rămână îngheţat salariul minim, iar sindicatele doreau o creştere până la 2.400 de lei, de la 2.230 de lei.

Am găsit o variantă care să fie ancorată în realitate şi anume rata inflaţiei şi creşterea productivităţii. Ţinând cont că a fost un an de criză, productivitatea muncii nu a crescut foarte mult, doar cu 0,8%, şi ca urmare majorarea salariului minim va fi de 3,1%, 70 de lei brut„, a declarat Raluca Turcan.

Pensiile ar fi trebuit mărite la începutul acestui an

De asemenea, în ceea ce priveşte pensiile, Raluca Turcan a arătat că acum sunt două legi în vigoare în ceea ce privește pensiile.

Suntem pe o Lege 263, veche, în care punctul de pensie se actualiza raportat la rata inflaţiei şi 50% din câştigul salarial mediu brut, şi în baza acelei legi noi am făcut majorarea cu 14% la finalul anului trecut. În mod normal, pensiile ar fi trebuit indexate cu rata inflaţiei la început de an, dar politicienii ce au făcut?

Majorările stabilite în campania electorală

Rapid au pus în logică electorală şi au aranjat majorările exact în perioadă de campanie electorală. De la 1 septembrie ar trebui să intre în vigoare această Lege 127/2019 publicată în Monitorul Oficial, dar cu câteva articole prorogate până la 1 septembrie, care ar avea un impact bugetar pentru doar 4 luni de 48 de miliarde de lei şi pentru anul viitor de 138 de miliarde de lei.

Ei, în acest context, cu două legi care se bat cap în cap, cu una care trebuie să intre de la 1 septembrie complet nepregătită, pentru că nu s-a făcut nici măcar cel mai mic pas şi v-am spus dacă în Guvernul PSD în 90 de zile veneau cu actualizarea tuturor pensiilor nimeni nu mai putea da înapoi, pentru că eram pregătiţi pentru recalcularea pensiilor„, a susţinut ministrul.

Nu se știe când vor fi indexate pensiile

În plus, ministrul Muncii a precizat că mărirea pensiilor cu rata inflaţiei se va produce în anul 2021, dar nu știe când.

Am discutat cu prim ministrul şi cel puţin indexarea cu rata inflaţiei se va produce în anul 2021. Vom anunţa. Suntem în etapa de pregătire a bugetului pentru 2021. (…) Când vom lua decizia vă vom spune„, a mai spus Raluca Turcan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI