Pensii 2021. Anunț de ultimă oră al Ministrului Muncii: ”Suntem la un minim istoric”

Pensii 2021. Anunț de ultimă oră al Ministrului Muncii: ”Suntem la un minim istoric”
Pensii 2021. Anunț de ultimă oră al Ministrului Muncii

Subiectul pensii 2021 revine încă odată în discuție. Sub presiunea deciziei Curții Constituționale oficialii din guvernul codnus de Florin Cîțu fac noi declarații. Ministrul Muncii Raluca Turcan vine cu anumite rectificări și noi informații în ceea ce privește acest subiect sensibil.

Pensii 2021. Numărul de dosare de pensii restante la recalculare

Presiunea Parlamentului și a deciziei Curții Constituționale determină Guvernul codus de Cîțu să ia decizii rapide în ceea ce privește subiectul sensibil, pensii 2021. Deși a fost preconizată o mărire cu 4%, decizia nemulțumește spectrul politic. Cu toate astea Ministrul Muncii Raluca Turcan vine să anunțe că s-a ajuns la un număr minim, record, de dosare de pensii ce au rămas restante pentru recalculare.

”În acest moment suntem la un minim istoric în ceea ce privește numărul de dosare de pensii restante la recalculare. Au mai rămas de soluționat doar 139 de dosare de pensii naționale. Acesta sunt dintr-un total de aproape 19.000 câte erau în ianuarie 2020.

Mai mult, în cazul celor 139 de dosare rămase lipsesc, în mare parte, documentele necesare pentru recalculare – lipsuri care pot fi completate doar de beneficiari și nu țin de competența caselor de pensii.”, anunță Ministrul Muncii Raluca Turcan.

Pensiile internaționale pe cale de soluționare

În afară de pensiile celor peste 3 milioane de români, care trăiesc în țară, pe masa Ministerului condus de Raluca Turcan mai sunt și dosarele pensiilor internaționale. Conform datelor de la Minister, este vorba de aproximativ 5.400 de dosare nesoluționate. Ministrul Muncii Raluca Turcan anunța că din acestea, peste 1.700 au fost soluționate, rămânând alte 3.700 de dosare restante la recalculare pentru pensii 2021.

”(…) 1.700 de dosare restante de acest fel au fost rezolvate doar în ultimele trei săptămâni. Astfel, numărul celor care rămân de soluționat este de circa 3.700. Exista o restanță de 5.400 la momentul preluării mandatului.

M-am bucurat să văd că multe case de pensii au înțeles solicitarea făcută la începutul anului. Mă bucur că s-a urgentat rezolvarea dosarelor restante.”, a mai declarat Raluca Turcan.

Ministrul Turcan anunța deciziile și soluționarea dosarelor pentru pensii într-o postare pe pagina sa de Facebook. Nu se știe clar dacă, în cele din urmă, se va opera o majorare a pensiilor anul acesta. Nu mai este sigură nici majorarea promisă la salariul minim brut pe economie, dar rămâne să urmărim evoluția lucrurilor, în perioada următoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI