Pensii 2020. Venituri colosale pentru pensionarii reangajați la stat. Aici se duc banii tăi

Romanii cu pensii speciale incaseaza sume mari de bani

Pensii 2020. Venituri colosale pentru angajații la stat. Legea, care este deja în vigoare, ajută această cateogorie de români să încaseze sume uriașe atât din pensii, precum și din salarii. Și într- situație și în alta, cheluielile sunt din același loc, respectiv bugetul statului.

Cele mai cunoscute persoane care beneficiază de pensii speciale. Câți bani încasează Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției

Românii care încasează mult discutatele pensii speciale se bucură de un statut aparte în România. Mai exact, aceștia reușesc să încaseze mai multe venituri de la aceeași sursă, respectiv bugetul României.

Astfel, foști polițiști, militari, magistrați sau diplomați au preferat pensionarea în locul continuării carierei, dar nu pentru a se retrage. Mulți dintre aceștia și-au găsit un alt loc de muncă, dar tot ca și bugetari, adică plătiți de la bugetul de stat.

Pensiile si salariile unei categorii de romani sunt platite de la bugetul de stat ambele
Pensiile si salariile unei categorii de romani sunt platite de la bugetul de stat ambele

Pensionarii care muncesc acumulează sume enorme de bani

Jurnaliștii de la romania.europalibera.org au făcut o listă a pensionarilor speciali, listă pe care se găsesc nume sonore. Cu venituri consistente din ambele părți, această categorie de oameni reușesc să adune la sfârșit de an sume fabuloase, la care pensionarii de rând nici nu visează.

Câțiva dintre ”pesnionarii speciali” ai țării:

Tudorel Toader, fost ministru al Justiției-În 2019 a încasat un salariu de 468.233 de lei de la Facultatea de Drept a Universității Alexeandru Ioan Cuza, de la Ministerul Justiției și de la Consiliul Superior al Magistraturii. În afară de salariu, la cei 60 de ani ai săi,Tudorel Toader a încasat și o pensie de 367.000 de lei. Sumă totală: 835.233 de lei, echivalentul a 174.000 de euro.

Monica Șerbănescu, consilier al ministrului Justiției. Ex-procuroarea a încasat un salariu de 26.812 lei în 2019, la care s-au adăugat 378.466 de lei. Suma din urmă provine dintr-o pensie specială. Sumă totală: 405.278 de lei, echivalentul a 84.000 de euro.

Lidia Barac, secretar de stat în Ministerul Justiției. Pe tot parcursul lui 2019 fosta judecătoare și-a adăugat în conturi sume uriașe de bani. Salariul de 17.600 în două luni plus o pensie anuală de 306.319 lei au propulsat-o în top 3. Suma totală: 326.912 lei, echivalentul a 68.000 de euro.

Marius Petrescu, președintele Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat. Cu un salariu de demnitar de 130.000 de lei anul trecut și 95.736 de lei pensie diplomatică, Marius Petrescu a adunat o sumă frumușică: Suma totală: 225.736 lei, echivalentul a 47.000 de euro.

Constantin Ilie Aprodu, vicepreședintele Oficiului Național pentru Combaterea Spălării Banilor. Fostul cadru militar a avut un salariu consistent anul trecut. Celor 112.000 de lei obținuți din leafă li s-au mai  adăugat 121.200 de lei proveniți din pensia de la M.Ap.N. Suma totală: 223.000 de lei, echivalentul a 46.500 de euro.

Alte peroane celebre care au cumulat pensia și salariul de la stat

Veniturile persoanelor menționate mai sus sunt venituri realizate pe parcursul unui an calendaristic. În plus, sumele au fost obținute din bugetul de stat.

Printre pensionarii reangajați la stat se mai numără și Dumitru Coarnă. Liderul sindicatului polițiștilor a acumulat 46.500 de euro pe an. De asemenea, Ion Ilie Stănescu este directorul Direcției de Suport Operațional în cadrul Poliției Sector 1. Acesta a încasat peste 34.000 de euro pe an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI