Pensii 2020. Război PNL – PSD: ce se întâmplă cu milioane de pensionari

Pensii 2020. Război PNL - PSD: ce se întâmplă cu milioane de pensionari.

PSD acuzat de populism cu privire la subiectul măririi pensiilor de către Violeta Alexandru, Ministrul Muncii și Protecției sociale.

Pensii 2020. Război PNL – PSD: ce se întâmplă cu milioane de pensionari

O eventuală creștere a pensiilor în acest an ar putea putea provoca tăieri de pensii în următorii ani declară Ministrul Muncii. Tot Violeta Alexandru a asigurat pensionarii. Ținând cont de realitatea economica din prezent pensiile se vor mări.

„Bineînțeles. Într-o decizie pe acest subiect, prima sursă de informații vine de la Ministerul Finanțelor, instituția care are diagnoza încasărilor la buget și are evaluarea corectă a situației financiare și a resurselor bugetare.Este o abordare corectă, bazată pe o estimare clară a posibilității de menținere a creșterii și în următorii ani.Ar fi o tragedie să faci măriri peste posibilitățile pe care le ai, după care să revii și să ajungi la tăieri. Așa ceva, după părerea mea, ar fi o tragedie și nimeni nu-și dorește. Prin urmare, Ministerul Finanțelor Publice, în foarte scurtă vreme, ne va indica poza corectă a încasărilor la buget în acest moment” afirmă Violeta Alexandru într-un interviu pentru Libertatea.

Violeta Alexandru si un pensionar
Pensii 2020. Război PNL – PSD ce se întâmplă cu milioane de pensionari.

Ministrul Muncii promite să mărească pensiile

Ministrul Muncii susține ca s-a angajat să mărească pensiile, dar a evitat să avanseze un procentaj privind majorarea lor în septembrie înainte de a discuta cu Ministrul Finanțelor. Violeta Alexandru a mai afirmat că nu are de gând să fie populistă și vrea să lucreze în echipă cu Ministerul Finanțelor.

Violeta Alexandru a declarat că ar fi foarte ușor să realizeze o lege prin care sa mărească pensiile din pix, dar demersul nu ar fi unul corect. Ea își dorește să fie corectă cu oamenii și nu pune câștigul personal pe primul loc. Nu vrea să facă promisiuni deșarte și își dorește sa treacă succes acest test de sinceritate și rigoare. Aceasta afirmă că nu vrea să facă legi într-o săptămână doar ca sa rămână în istorie.

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI