Pensii 2020. Lovitură pentru mii de pensionari. Ce se întâmplă cu recalcularea pensiei lor

Pensii 2020. Lovitură pentru mii de pensionari. Ce se întâmplă cu recalcularea pensiei lor
Pensii 2020. Lovitură pentru mii de pensionari. Ce se întâmplă cu recalcularea pensiei lor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat vineri că există probleme majore la Casa de pensii Alba și la Sectorul 1 – București, în timp ce peste jumătate dintre județele țării nu mai înregistrează întârzieri în recalcularea dosarelor de pensie. „Sunt pregătită să iau decizii.”

Violeta Alexandru, despre recalcularea pensiilor. București și Alba au probleme

Au trecut cele 2 luni, termen limită comunicat Caselor judeţene de pensii pentru recuperarea întârzierilor în recalculările dosare pensii. Ieri a expirat termenul, iar situația la nivelul țării este sub control. Ministrul Muncii a scris pe pagina de Facebook că a insistat pentru a schimba radical situația găsită, adică miile de solicitări cu termen depășit.

Peste jumătate dintre județele țării nu mai înregistrează întârzieri în recalcularea dosarelor, însă, potrivit listei prezentate de aceasta, probleme mai mari în recalcularea pensiilor se înregistrează în județul Alba, unde mai sunt de recalculat 2.074 de dosare, și în Sectorul 1 in București – 869.

„Mă uit la această listă şi mă duc cu gândul la punctul din care am plecat. Totul a fost o luptă, mai ales la început. Nu mai contează. Iată că se poate! Sunt sigură că s-a muncit mult la nivelul caselor teritoriale şi le mulţumesc tuturor celor care s-au implicat.(…) Rămân probleme majore la Casa de pensii Alba (am schimbat conducerea, fosta conducere avea toate scuzele din lume pentru mii, mii de dosare nelucrate, totul a fost o luptă acolo!) dar şi la Sectorul 1 – Bucureşti”, a scris Violeta Alexandru pe rețeaua de socializare.

Ministrul a precizat că este gata să ia decizii și a amintit că, în urmă cu puțin timp, casele de pensii din Capitală făceau protest împotriva sa: „Sunt pregătită să iau decizii. Bucureştiul merge greu, nu sunt mulţumită. În urmă cu puţin timp, casele de pensii din Bucureşti făceau protest împotriva mea, chemând televiziunile. Voi duce la zero şi situaţia de la Bucureşti, cu toată rezistenţa. Neamţ, Braşov – încă nu performează”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI