Pensie suplimentară pentru cei mai săraci. În ce țară s-a luat această decizie

Pensie suplimentară pentru cei mai săraci. În ce țară s-a luat această decizie
Pensie suplimentară pentru cei mai săraci

Miercuri, Guvernul german a decis introducerea unei pensii minime pentru cele mai nevoiașe persoane, acesta fiind un subiect care a amenințat mult timp coaliției conduse de canceralul greman Angela Merkel între conservatori și social-democrați, spune AFP, citați de Agerpres.

Pensie suplimentară pentru cei mai săraci

Astfel că, începând de anul viitor, nu mai puțin de 1,3 milioane de pensionari care primesc pensii mici vor încasa un supliment, iar aceasta măsură va costa 1,3 miliarde de euro pe an, după cum spune proiectul de lege adoptat în consiliul de miniştri.

„Crearea acestei pensii minime va contribui la o mai mare dreptate socială în ţara noastră”, a spus ministrul social-democrat al Muncii, Hubertus Heil, cel care a venit cu acest proiect.

O asemenea pensie minină va veni ”în special în beneficiul femeilor”. Acestea reprezintă aproximativ 70% dintre persoanele care ar urma să beneficieze de o creștere, mai ales din segmentul serviciilor slab remunerate, cum ar fi gastronomia.

SPD este în cădere liberă

De asemenea, măsura va veni în ajutorul persoanelor din estul țării, fosta RDG, unde puterea medie de cumpărare a populației este sub cea din vestul țării și care alimentează o frustrare de care profită, pe plan politic, în special extrem-dreapta, care acolo are principalele fiefuri.

Potrivit Ministerului Muncii German, o coafeză care a cotizat 40 de ani la nivelul salariului minim va dobândi o pensie de 960 de euro pe lună, de la 512 cât are în prezent.

Conservatorii Angelei Merkel a blocat mult timp această reformă, din care social- democrații (SPD) au făcut o prioritate, mergându-se chiar până în punctul de a amenința anul trecut că vor părăsi coaliția în lipsa unui acord.

SPD se află în cădere liberă în sondajele de opinie și speră astfel să își revină, poziționându-se mai vizibil către stânga. Recent, partidul și-a ales doi președinți care sunt adepții noii linii.