Ce pensie are Nadia Comăneci. Suma pe care o primește lunar de la statul roman

Ce pensie are Nadia Comăneci. Suma pe care o primește lunar de la statul roman
Nadia Comăneci primește o pensie de 13.149 de lei

S-a aflat ce pensie are Nadia Comăneci, una dintre cele mai mai apreciate personalități din lumea sportului mondial. „Zeița de la Montreal” primește din lunar din partea statului român o rentă viageră în valoare de 13.149 de lei. Este răsplata pentru performanțele extraordinare obținute ca gimnastă.

Nadia Comăneci este prima gimnastă din lume care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică (la Jocurile Olimpice de Vară din 1976, Montreal). A câștigat 5 medalii olimpice de aur în întreaga sa carieră și este considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX, dar și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii din toate timpurile.

De asemenea, românca este primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame.

Nadia Comăneci primește 13.149 de lei lunar din partea statului

Pentru performanțele sale, statul român o răsplătește pe Nadia Comăneci cu o pensie de 13.149 de lei. Este una dintre cele mai mari rente viagere din sportul românesc, alături de cea a Veronicăi Cochelea (canotaj) – 15.080 de lei și a Danielei Silivaş (gimnastică) – 13.149 de lei.

Acest lucru reiese din datele oferite de Ministerul Tineretului și Sporturilor, care precizează ce sportivi se încadrează pentru renta viageră:

  • sportivul de performanţă care a obţinut o medalie de aur, argint sau de bronz în probele individuale sau pe echipe din cadrul Jocurilor Olimpice sau o medalie de aur la Campionatele Mondiale şi Europene de seniori – probe olimpice are dreptul, la cerere şi cu confirmarea Ministerului Tineretului şi Sportului, la o rentă viageră;
  • sportivul de performanţă care a obţinut o medalie de aur la Campionatele Mondiale şi/sau Campionatele Europene de seniori, la o probă sportivă ce a fost inclusă cel puţin o dată în programul Jocurilor Olimpice are dreptul, la cerere, la o rentă viageră.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI