13 dec. 2021 | 23:21

Pensie de 2.200 lei pentru acești români în ianuarie 2022. Cine va beneficia de ea

Social
Pensie de 2.200 lei pentru acești români în ianuarie 2022. Cine va beneficia de ea
Marius Budăi anunță suport financiar pentru pensionari

Deși în criză de bani, Ministrul Muncii Marius Budăi a făcut în această seară noi promisiuni pentru marea majoritate a pensionarilor din România. Conform oficialului, pensionarii care vor avea valoarea pensiei până la 1.600 de lei, vor beneficia de sprijin financiar pentru a-și putea plăti facturile emise în perioada de iarnă.

Marius Budăi anunță suport financiar pentru pensionari

Perioada de iarnă, mai ales pentru cei cu pensii mici, este una foarte grea. În ultima perioadă explozia prețurilor la serviciile de energie electrică și gaze naturale a fost resimțită de majoritatea societății, dar mai ales de pensionarii cu pensiile foarte mici. Guvernanții au anunțat o majorare a punctului de pensie cu până la 144 de lei.

În acest context cei cu pensii mici vor avea o creștere de până la 1.600 de lei. Cu toate astea, spune Marius Budăi, banii nu sunt suficienți pentru a putea acoperi facturile din această iarnă. Ministrul Muncii a anunțat în această seară o nouă măsură cu caracter social, adresată în special categoriei de pensionari cu pensii ce vor ajunge la 1.600 de lei.

„Am susținut azi în coaliție ultima măsură din programul social care nu este transformată în act normativ, și anume sprijinul pentru toți pensionarii care au valoarea pensiei până în 1.600 de lei după majorarea punctului de pensie.

Aceștia vor primi acel sprijin pentru a susține facturile pe timp de iarnă. S-a mers pe principiul de solidaritate și echitate socială. Mă bucur că toți membrii coaliției au înțeles și au acceptat această măsură”, a anunțat ministrul Marius Budăi.

„2.500.000 de suflete din România nu vor avea în luna ianuarie un venit mai mic de 2.200 de lei”

Anunțul nu este unul îmbucurător pentru cei vizați. Dar, cu toate astea, Marius Budăi aduce garanții pentru cei cărora li se adresează măsura socială adoptată în cadrul coaliției de guvernare. Acum rămâne să vedem de unde va avea Ministerul Muncii banii promiși pentru pensionarii cu pensii mici. Poate după ce se va face rectificarea bugetară, Ministerul Muncii va primii mai mulți bani, astfel acoperind și cheltuielile cu această nouă măsură.

„Măsura vine să îi sprijine pe cei mai nevoiași dintre părinții și bunicii noștri. Nu va exista în luna ianuarie nicio persoană care să încaseze ca venituri – cumulat pensie plus sprijin – mai puțin de 2.200 de lei.

Deci sprijinul va crește pentru cei cu  pensie de 1.600 de lei, până în valoarea de 1.000 de lei. Cei cu pensie de 1.000 de lei vor încasa 1.200 de lei, astfel încât cu pensia să aibă 2.200 de lei”, a adăugat ministrul Marius Budăi.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Anca Alexandrescu este "o nenorocită", un "cancer"! I-a trădat pe toți cei cu care a lucrat! General SRI, atac murdar la adresa jurnalistei
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
E OBLIGAȚIE pentru șoferii din România. REGULA de care trebuie sa țină cont când întâlnesc un radar
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro