Ce pensie va încasa lunar Augustin Lazăr. Își poate cumpăra un Logan în fiecare lună

Augustin Lazăr se pensionează

Augustin Lazăr a depus cererea de pensionare la Consiliul Superior al Magistraturii și așteaptă data de 27 aprilie 2019 pentru a-și încheia mandatul la șefia Parchetului General. Pentru că a ocupat o funcție importantă, procurorul general al României va primi o pensie uriașă.

„Klaus #Iohannis cumpără tăcerea lui Lazăr cu o pensie grasă! #România lucrului bine făcut!”, este mesajul postat pe Twitter, joi, de Călin Popescu Tăriceanu, care în ultima vreme și-a făcut din procurorul general al României dușmanul suprem.

Și nu e pentru prima dacă când președintele Senatului se leagă de pensia pe care ar urma să o primească Lazăr. „La Lazăr e vorba de o pensie grasă de tot. Atenție: probabil că Lazăr va avea cea mai mare pensie publică din România”, a declarat Tăriceanu.

Ce a făcut Augustin Lazăr ca să primească o pensie uriașă

Criticat de unii (mai ales de politicienii care au sau au avut dosare penale) și ridicat în slăvi de alții, Augustin Lazăr va ieși la pensie în curând, iar pentru activitatea sa profesională va primi o pensie de 30.000 de lei lunar, susțin surse citate de Antena 3. Cam mult, ar spune cei care îl critică. Dar Lazăr are în spate o carieră impresionantă.

După absolvirea facultății a ocupat un post de avocat în Baroul Alba (1981 – februarie 1982). În perioada 1 martie 1982 – decembrie 1997, a fost succesiv procuror stagiar, apoi procuror criminalist la Procuratura Alba Iulia și Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba Iulia. Din ianuarie 1998 până în august 1998 a îndeplinit funcția de procuror-șef secție la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

În septembrie 1998 a fost numit în funcția de procuror-șef al Secției Anticorupție, Urmărire Penală și Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, funcție deținută până la 28 februarie 2001. Între 1 martie 2001 și 31 decembrie 2012, Augustin Lazăr a deținut funcția de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, iar de la 1 ianuarie 2013 până la data de 27 aprilie 2016 a fost procuror general al aceluiași parchet.

A urmat numirea în funcția de procuror general al României. Mandatul lui Augustin Lazăr la șefia Parchetului General se încheie pe 27 aprilie 2019.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI