Pensia militară a lui Ilie Năstase, în pericol. Câţi bani poate pierde fostul tenismen, de fapt

de: Ștefan R. Apostol
18 11. 2022

Fostul mare tenismane și general în rezervă în Armata Română, Ilie Năstase, a călcat iar pe bec. Conform unor informații, Năstase a recidivat, fiind prins din nou băut la volan. După informațiile apărute în spațiul public, îl paște un nou scandal, având în vedere și intervenția actualului ministru MApN. Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, a făcut câteva declarații, punând în discuție comportamentul și pensia pe care fostul tenisman o încasează în acest moment.

Ilie Năstase a recidivat, prins băut la volan

Cele două redacții, playtech și playsport au relatat despre ultima isparvă a fostului mare tenisman Ilie Năsase. Cnoform informațiilor publicate, în acest moment, ca urmare a recidivei, Ilie Năstase va fi peiton pentru 90 de zile. Constatarea făcută de polițiști spune că fostul tenisman ar fi avut o alcoolemie de 0,22 la mie, ulterior fiind cinfirmată și într-un comunicat:

„La data 18 noiembrie a.c., în jurul orei 00.00, polițiștii Brigăzii Rutiere, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru control un autovehicul pe o strada din sectorul 1 din Municipiul București. Polițiștii rutieri au procedat la testarea conducătorului autovehiculului cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de până la 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile”, se arată în comunicatul Poliţiei Rutiere.

Ministrul Apărării critică comportamentul generalului în rezervă

Se pare că cel mai supărat a fost tot Ilie Năstase, care anunța reent că va pleca din România, după ce fusese prins a doua oară bput la volan. Tenismanul declara extrem de revoltat că „M-a oprit Poliția. Băusem două beri, dar în România nu ai voie nicio bere. Și mi-au dat o amendă. Plec din România. Nu mai vreau să stau în țara asta.”

Ulterior acestui moment, întrebat de o jurnalistă despre cele întâmplate, Ilie Năstase a jignit-o, spunându-i că „Doamnă, sunteți prea tânără și prea proastă ca să înțelegeți. Dacă v-am răspuns, sunteți o idioată. E bine? Țările civilizate au voie. Dacă dumneata trăiești în țara asta comunistă, ești o comunistă. Hai! Du-te dracu de proastă!”, a fost replica lui Năstase.

Atât incidentul cu poliția, cât și jignirile aduse jurnalistei nu au rămas netaxate, actualul ministru MApN criticând în termeni duri atitudinea aestuia, mai ales că este și general în rezervă în cadrul MApN:

„Un om care ocupă un grad cu o asemenea anvergură are obligația ca în permanență să pună în acord felul în care se raportează la ceilalți cu statutul pe care îl are. Eu îi sunt recunoscător pentru ceea ce a realizat ca sportiv, nu sunt de acord în schimb cu comportamentul.

Nu sunt un mare fan al comportamentului inadecvat indiferent de poziția în stat sau recunoașterea mondială sau internațională. Nu este onorant pentru orice om un astfel de comportament”, a declarat Angel Tîlvăr.

Mercând mai departe cu critica la adresa lui Ilie Năstase, ministrul spune „ Nu ştiu dacă Ilie Năstase beneficiază de pensie specială, o să am o discuţie cu colegii mei de la minister despre gradul militar pe care îl are”, asta însemnând că s-ar putea ca fostul tenisman să rămână și fără pensia de peste 4.000 de lei pe care o încasează în acest moment.