03 dec. 2021 | 12:42

Pediatrul Mihai Craiu, veste teribilă pentru mulți părinți. Decizie fără precedent după atacurile primite: „Am altele mai bune de făcut”

Sănătate
Pediatrul Mihai Craiu, veste teribilă pentru mulți părinți. Decizie fără precedent după atacurile primite:
Medic pediatru, Mihai Craiu

Renumitul medic pediatru, Mihai Craiu, a făcut, cu puțin timp în urmă, un anunț trist pentru mulți români. Astfel, specialistul va renunța la Spitalul Virtual de Copii, un proiect de suflet căruia i-a dedicat timp și energie cu scopul de a face mai accesibil accesul la informații noi din domeniul medical, care să le fie utile atât părinților, cât și copiilor.

„Sunt foarte mulți pe care îi irită cele scrise aici”

Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”, a anunțat închiderea proiectului “Spitalul Virtual pentru Copii”.  Potrivit descrierii de pe rețeaua socială Facebook, Spitalul Virtual pentru Copii reprezintă “un spațiu virtual educațional, marcă înregistrată, destinat creșterii nivelului de cunoștinte medicale pediatrice. Aici nu se fac consultatii on-line și nici programări!”, a scris medicul la secțiunea “Informații” a paginii de Facebook a comunității de părinți.

Medicul a explicat că, decizia sa a fost puternic influențată de reacțiile agresive din partea românilor, fie ei părinți sau membrii ai acestei comunități. Cu un regret imens, după o perioadă de patru ani în care le-a fost alături părinților și în spațiul virtual, medicul consideră că orice informație și explicație care este oferită cu scopul de a ajuta este privită cu rea voință și dezinteres.

„Cred că explicațiile nesolicitate nu aduc nici un fel de beneficii, în România. Probabil că trebuia să fac acest efort cu mii de răspunsuri și comentarii, aici în SVC, în toți acești aproape 4 ani. Un efort voluntar (adică neretribuit în nici o formă, nici direct, nici indirect) destinat unei utopii…

Nu spun că nu a folosit nimănui… Probabil că unora le-a fost de folos. Sunt câțiva părinți (știu ei care) ce au copiii în viață datorită SVC. Dar sunt și foarte mulți pe care îi irită cele scrise aici și nu au altă soluție mai buna decât „producțiile” suburbane”, a scris acesta.

De ce se va ocupa medicul de acum înainte

Cu o ironie tristă, medicul le-a mulțumit celor care au contribuit la această decizie și a transmis că este timpul să-și focalizeze toată energia către activitățile din spital, cât și de tinerii medici pe care îi va îndruma în carieră.

„Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați ajutat să înțeleg. Să înțeleg că este inutilă orice construcție în acest spațiu virtual al Social Media. În afară de ură și frustrare nu există nici o altă consecință care să se repete iar și iar… Am altele mai bune de făcut, la spitalul real… Cu pacienții internați, cu studenții, cu rezidenții. Cam asta a fost”, a scris medicul Mihai Craiu pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

La postarea sa au reacționat sute de părinți care și-au exprimat regretul acestei decizii, felicitându-l pentru toate informațiile valoroase transmise de-a lungul timpului.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Neatenția care îi lasă pe șoferi fără bani. Amenda este uriașă
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Capital.ro
Situația în care șoferii care produc un accident rutier pot pleca de la locul faptei | Momentul când trebuie raportat un accident
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro