Pedepse severe din perioada comunistă. Cum își teroriza Elena Ceaușescu fiica. A vrut să-l omoare pe unul din iubiții fetei

Elena Ceaușescu și fiica ei, Zoia

Au trecut trei decenii de la moartea Elenei Ceaușescu și, în ciuda timpului care s-a scurs, detalii cutremurătoare continuă să iasă la iveală despre viața ei. Soția șefului statului se comporta ca un adevărat tiran inclusiv cu copiii ei. Fiica ei, Zoia, a resimțit din plin efectele caracterului nemilos al femeii.

Cum își teroriza Elena Ceaușescu fiica

Lenuța Petrescu, devenită ulterior Elena Ceaușescu în urma căsătoriei cu Nicolae Ceaușescu, se comporta ca un tiran chiar și acasă cu copiii ei.

Cel mai mult vizată de comportamentul acesteia a fost Zoia, fiica Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu.

Potrivit informațiilor care au ieșit la iveală, Elena Ceaușescu nu avea nici o limită și încerca să se impună cât mai mult în viața tinerei Zoia, mai ales când venea vorba de un partener pentru aceasta.

Între cele două nu existao relație apropiată, având în vedere și faptul că Zoia nu îi semăna deloc mamei sale. În plus, fata avea o bază intelectuală bine formată, care îi lipsea cu desăvârșire celeilalte.

Zoia a fost dată în grija lui Mircea Malița, fost ministru adjunct al Educaţiei şi Învăţământului și fost ministru adjunct al Afacerilor Externe. Zoia a fost o fată conștiincioasă, inteligentă și a prins rapid gustul învățăturii. N-a fost niciodată genul de copil care aduce rușine părinților, povestesc jurnaliștii de la impact.ro.

Malița a fost cel care i-a insuflat dragostea pentru logică și gândirea independentă. Pe merit a și ajuns licențiată în Matematică. Prin urmare, era total diferită de mama ei. Poate că, de aceea, Elena a și ajuns să-și urască propria fiică, mai notează impact.ro.

Viața tinerei Zoia a fost intens monitorizată de Elena Ceaușescu
Elena Ceaușescu voia să se impună în viața fiicei sale

Ce măsuri a luat Elena Ceaușescu împotriva bărbaților din viața fiicei sale

Așadar, Elena Ceaușescu a vrut să comande chiar și atunci când a venit vorba de viața sentimentală a fiicei sale. Ea era ținută la curent de cei de la Securitate cu privire la situația amoroasă a fiicei sale, care o supravegheau pe Zoia și pe iubiții ei.

La un moment dat, un pretendent al tinerei Zoiei a început să-i dea mari bătăi de cap Elenei, iar aceasta a ajuns să se gândească inclusiv la asasinarea lui. Episodul a fost relatat de fostul şef al spionilor, care prezenta povestea de iubire, din anii 1970, dintre Zoia şi ziaristul Mihai Matei.

Din ordinul Elenei, tânărul ca fost pus sub urmărire informativă. „Ura Elenei creştea tot mai mult, hrănită de pasajele din intercepţiile telefonice, transcripţiile microfoanelor şi filmele facute în secret cu privire la întâlnirile lui sexuale cu Zoia.

Acum, Elena se enerva numai la auzul numelui de Mihai. Pur şi simplu nu mai vreau să mai aud de ticălosul ăsta nici măcar o zi în plus. L-aş putea omorî ca pe un vierme. Un accident de maşina sau cam aşa ceva. Dar fiică-mea cu minte de găina ar putea face din asta o mare dramă.

Vreau să fie trimis peste hotare şi lasat acolo până putrezeste, a spus Elena, a cărei voce devenise brusc caustică. M-am săturat să tot am coşmaruri noapte de noapte din cauza lui”, scria Pacepa, în volumul „Orizonturi Roşii”, potrivit impact.ro.

Cu toate că ziaristul a fost îndepărtat în cele din urmă din viața Zoiei, fiica cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu nu s-a supus niciodată dorinței mamei sale, între ele existând o luptă acerbă pe seama acestui subiect. Tânăra și-a dorit să-și aleagă singură partenerul de viață, nicidecum să aibă lângă ea un bărbat impus de mama sa.

Vreau să îmi hotărăsc eu viaţa, nu reguli sau legi ridicole”, ar fi fost dorința tinerei Zoia, redată de Pacepa, în manuscrisul cărţii sale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI