Pedeapsa uriașă pe care un om de afaceri o riscă după ce a fost surprins în timp ce a pus o țigara electronică în gura unui bebeluș. Video

Pedeapsa uriașă pe care un om de afaceri o riscă după ce a fost surprins în timp ce a pus o țigara electronică în gura unui bebeluș. Video
Bebeluș cu țigară electronică în gură

Un moment tensionat a avut loc într-un restaurant din Malaezia, acolo unde un cunoscut om de afaceri a expus un bebeluș la pericolul reprezentat de aburii unei țigări elecronice. Ulterior evenimentului, bărbatul a fost preluat de polițiști, riscând o pedeapsă extrem de aspră.

Cine a alertat autoritățile

Un copil de câteva luni a fost expus pericolului reprezentat de țigările electronice, după ce un bărbat de 23 de ani, care le însoțea pe mama copilului și pe mătușa acestuia a introdus în gura unui băiețel o țigară electronică nefuncțională pentru a-i testa reacția.
Ulterior, mama copilașului a reclamat la poliție gestul imprudent făcut de bărbat, iar oamenii legii au luat imediat măsuri.

„Brusc, bărbatul care ținea în brațe bebelușul i-a pus în gură o țigară electronică nefuncțională. Asta a înregistrat sora mamei care a postat imaginile pe social media și au devenit virale”, a transmis șeful poliției.

În urma evenimentului nefericit, oamenii legii au decis că bărbatul poate primi o pedeapsă extrem de dură pentru gestul său, riscând la o condamnare de 20 de ani de închisoare și/sau o amendă de 10.000 de euro.

Videoclipul cu o durată de 17 secunde a devenit viral încă din momentul postării, trezind revoltă în rândul părinților. Bărbatul a fost observat cu copilul în brațe, în timp ce îi punea dispozitivul în gură. Pe fundal se poate auzi o femeie râzând, cel mai probabil, mătușa sau mama copilului.

Potrivit oamenilor legii, în niciun moment al videoclipului, copilul mic nu a inhalat vapori de la țigară, astfel că acesta nu s-a aflat în pericol. Chiar și așa, gestul necugetat al bărbatului de a asocia imaginea unui bebeluș cu o țigară nu a putut fi trecut cu vederea de oamenii legii, riscând astfel să petreacă ani greu în închisoare.

Vezi imaginile care au revoltat milioane de părinți:

Cât de periculoasă este, de fapt, țigara electronică

Potrivit medicului Mihail, invitat în platorul „Vorbește lumea”, țigările electronice sunt la fel de periculoase ca și cele clasice, diferența fiind aceea că substanțele nocive sunt mai puține cantitativ.
De asemenea, medicul atrage atenția asupra efectelor secundare ale fumatului.

„Fumul care iese din țigara elcetronică are mult mai multe particule microfine. O particulă fină cu cât este mai mică, cu atât este mai penetrantă”, a spus medicul.

Mai mult, unele dintre cele mai mari pericole la care este expus un fumător sunt infarctul cardiac și cancerul pulmonar, astfel că 95% din cazuri sunt generate din această cauză.

Dr. Mihail a mai susținut că o persoană fumătoare poate fi considerate „bolnavă din start”. Din păcate, relaxarea pentru care multe persoane ajung să fumeze este datorată liniștirii unui stress generat chiar de dependența de a fuma.

„Dependența îți dă un stres pe care tu ajungi să-l relaxezi atunci când fumezi indiferent care este dispozitivul pe care tu îl fumezi”, a mai afirmat medicul, potrivit lamaruta.protv.ro.