Pedeapsă cruntă, după ce un livrator a scuipat pe pizza unui client: ce a pățit bărbatul

Pedeapsă cruntă, după ce un livrator a scuipat pe pizza unui client: ce a pățit bărbatul

Posibilitatea ca un livrator să-ți scuipe în mâncare sau să consume o parte din ea este una cât se poate de reală, având în vedere o condamnare recentă.

Ai auzit probabil de multe ori că ar fi bine să nu superi un bucătar, un ospătar sau pe oricine altcineva care intră în contact cu mâncare ta înainte să o consumi. Logica din spatele acelui sfat ține de faptul că poate îți scuipă în mâncare, ți-o face prea sărată sau îi face altceva de la care s-ar putea să ți se facă rău. Până și posibilitatea că s-ar putea întâmpla ceva rău cu ea este suficientă ca unora să le cadă greu, de emoție.

livrare pizza

În cazul în care ai trăit cu impresia că acel scenariu este doar o fabulă, ar fi bine să ai în vedere o situație din Turcia. Un livrator de pizza tocmai a fost condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare pentru că a scuipat pe pizza unui client, înainte să o livreze, în fața locuinței acestuia. S-a vehiculat o pedeapsă mult mai mare decât atât, dar a avut noroc.

Potrivit agenţiei de presă Anadolu, un tribunal din Eskişehir (centrul Turciei) l-a găsit vinovat pe bărbat pentru „punerea în pericol a vieţii unei persoane prin alterarea alimentelor” şi „degradarea unui bun”. Până în ultimul moment, acuzatul a negat fapta. Din păcate pentru el, exista o dovadă video a gestului.

Fapta a avut loc în 24 decembrie 2017 în localitatea Eskişehir. Potrivit agenţiei de ştiri DHA, fostul curier, concediat ulterior, a deschis cutia cu pizza şi a scuipat pe aceasta înainte de a suna la uşa clientului. Poate scăpa dacă o făcea în mașină sau când a ieșit de la firma la care lucra. Până la această oră, nu este însă clar ce a generat reacția agresivă. Gestul livratorului a fost descoperit la câteva zile după ce a livrat pizza cu pricina. Un apropiat al proprietarului imobilului a vizionat imaginile filmate de camera de supraveghere din afara clădirii. Imediat după, a alertat locatarul, care a depus o plângere la poliție.

Procurorul responsabil de caz a solicitat între doi ani și 18 ani de închisoare pentru fapta livratorului. Pedeapsa maximă a fost însă considerată absurdă de judecător, în contextul în care 15 ani ajung după gratii cei care sunt responsabili de ”apartenență la o organizație teroristă armată”. În final, trebuie să execute 2 ani și jumătate de închisoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI