Pe mâinile cui a ajuns azi apartamentul lui Gică Petrescu. Imobilul, cauza unui proces cu statul

Pe mâinile cui a ajuns azi apartamentul lui Gică Petrescu. Imobilul, cauza unui proces cu statul
Pe mâinile cui a ajuns azi apartamentul lui Gică Petrescu. Imobilul, cauza unui proces cu statul

La aproape 14 ani de la moartea lui Gică Petrescu, apartamentul său a fost vândut. Doar o plăcuță pusă lângă ușa de la intrare, din blocul din centrul Capitalei, mai amintește de locatarul celebru care și-a petrecut acolo o mare parte din viață și unde a fost găsit mort.

Pe mâinile cui a ajuns azi apartamentul lui Gică Petrescu

Apartamentul lui Gică Petrescu a fost vândut în cele din urmă, după ce mai mulți ani la rând a făcut subiectul unor litigii între asociațoa de proprietari și primărie.

Zeci de ani a trăit maestrul în apartamentul din blocul din centrul Bucureștiului, acolo unde avea și toate amintirile. După moartea sa a apărut și un moștenitor legal, și anume, o nepoată a Cezarinei Petrescu, soția artistului, dar care nu a emis drepturi asupra bunurilor artistului. În atare condiții, legea spune că toate bunurile defunctului trec în proprietatea statului. Apartamentul a fost luat poi de ANAF, prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București.

Mai departe, ușa locuinței a fost sigilată și așa a rămas ani la rând, timp în care vecinii s-au tot plâns de datoriile de la întreținere, de gândacii și de șoarecii de acolo. Prin urmare, asociația de proprietari a blocului a făcut mai multe sesizări, cerând chiar ca în apartament să fie deschis un muzeu, o casă memorială Gică Petrescu. Reamintim că a existat prin 2010 un proiect în acest sens, aparținându-i primarului de atunci, pe nume Sorin Oprescu. Nu s-a întâmplat nimic însă, în timp ce datoriile tot creșteau. În urmă cu cinci ani, locuința acumulase datorii la întreținere de peste 14.000 de euro.

Atunci, Asociația de proprietari a dat statul în judecată pentru recuperarea restanțelor, iar ANAF s-a văzut nevoit să achite treptat sumele datorate asociației de proprietari. Însă pentru a-și recupera banii, reprezentanții statului au decis să facă evaluarea bunurilor din apartament, dar și a locuinței și scoaterea acestora la licitație prin executare. În 2019, apartamentul a fost scos la licitație.

Și-a dorit să moară așa cum a trăit

”Apartamentul arată deplorabil, dar având în vedere că este vorba despre o locuință cu două camere, iar poziția ei este super-centrală, este un preț excelent”, a povestit o persoană interesată de apartamentul lui Gică Petrescu la acel moment, potrivit Wowbiz.ro. Apartamentul lui Gică Petrescu a fost vândut, într-un final, la licitație, iar în prezent are noi proprietari care s-au apucat de renovări.

Maestrul Gică Petrescu a fost căsătorit cu Cezarina Moldoveanu, despre care spunea că a fost îngerul lui păzitor. Aceasta a murit la sfârșitu verii lui 1989. Copleșit de moartea ei, o perioadă, artistul nici nu a mai vrut să urce pe scenă. Cu timpul însă, și-a reluat activitățile artistice, însă durerea a persistat până la dispariția sa, la 91 de ani, în 2006. O vecină care îl mai vizita îl văzuse cu doar câteva zile înainte să moară. Era la pat: „Era în pat, slăbit și mi-a mărturisit că își dorește să moară așa cum a trăit”, a declarat aceasta, potrivit sursei citate.