Pe cine a sunat Vladimir Putin în a patra zi de război, înainte de a pregăti nuclearele

Pe cine a sunat Vladimir Putin în a patra zi de război, înainte de a pregăti nuclearele
Pe cine a sunat Vladimir Putin in a patra zi de razboi, inainte de a pregati nuclearele

Trupele rusești au lansat, joi, atacul asupra Ucrainei, la ordinul lui Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin a avertizat țările occidentale că orice încercare de a interveni în conflictul cu Ucraina va duce la „consecințe pe care nu le-ați văzut vreodată”. Până duminică, a patra zi de război, numeroase explozii au fost raportate în marile orașe ucrainene, în timp ce liderii mondiali condamnă acțiunile președintelui Rusiei, ce ar putea destabiliza echilibrul post-Război Rece de pe continent.

Vladimir Putin, noi acuzații la adresa Ucrainei, în a patra zi de război

Moscova continuă seria acuzațiilor la adresa guvernului de la Kiev. Preşedintele rus Vladimir Putin spune despre Ucraina că nu „profită de oportunitatea” unor negocieri pe care vrea să le impună la Belarus. Anunțul a fost făcut în a patra zi a invaziei forţelor ruse pe care a ordonat-o în această ţară pro-occidentală.

O delegaţie rusă se află deja în oraşul belarus Gomel şi este pregătită să negocieze cu Ucraina. Potrivit lui Putin, reprezentanții Kievului dau dovadă de incoerenţă şi „nu au profitat de această ocazie de a negocia până în prezent”, s-ar fi plâns liderul Rusiei într-o convorbire cu premierul israelian Naftali Bennett.

Cu cine a discutat la telefon liderul de la Kremlin

Kremlinul spune că premierul Naftali Bennett „a propus o mediere israelieană în vederea unei suspendări a ostilităţilor”. Bennett a discutat cu Vladimir Putin, duminică, la telefon, despre situația dintre Rusia și Ucraina. Înaltul oficial israelian a transmis că președintele rus „este pregătit pentru negocieri”. Ca urmare a statutului special al Israelului și a relațiilor bune cu toate părțile, Bennett a afirmat că țara sa este gata să asiste atât cât este necesar și în orice moment pentru a ajuta la rezolvarea crizei și la apropierea părților.

Intermediar între Putin și Zelenski

Liderul de la Moscova i-ar fi spus lui Naftali Bennett că Federația Rusă este pregătită pentru negocieri la Gomel, în Belarus. Vineri, CNN a transmis că președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a cerut lui Bennett să găzduiască și să ajute la medierea negocierilor dintre cele două țări aflate în război.

Cu doar câteva ore înainte de invazia rusă asupra Ucrainei, Putin a vorbit la telefon cu unul din aliații săi loiali, președintele Belarus, Aleksandr Lukașenko. Conversația telefonică a fost confirmată de Administrația prezidențială din Belarus.

Armata rusă pregătește armele nucleare

Reamintim faptul că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat, duminică, 27 februarie, ca forțele de descurajare ale țării sale – care includ arme nucleare – să fie plasate în alertă maximă. Totodată, liderul rus a precizat că sancțiunile impuse Rusiei sunt ilegale. Forțele strategice „sunt menite să descurajeze agresiunea împotriva Rusiei și a aliaților săi și să învingă agresorul (n.r. – Ucraina)”.