Câte mii de soldați a pierdut Rusia deja. Ucraina a publicat bilanțul victimelor de război

Câte mii de soldați a pierdut Rusia deja. Ucraina a publicat bilanțul victimelor de război
Cate mii de soldati a pierdut Rusia deja. Ucraina a publicat bilantul victimelor de razboi

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat, duminică, 27 februarie, ca forțele de descurajare ale țării sale – care includ arme nucleare – să fie plasate în alertă maximă. De asemenea, liderul de la Moscova a transmis că sancțiunile impuse Rusiei sunt ilegale. Forțele strategice „sunt menite să descurajeze agresiunea împotriva Rusiei și a aliaților săi și să învingă agresorul”. În a patra zi de război, Ucraina a publicat bilanțul victimelor.

Câți soldați ruși au murit în războiul cu Ucraina

„Oficiali de rang înalt din principalele țări NATO și-au permis să facă comentarii agresive cu privire la țara noastră, prin urmare îi ordon ministrului Apărării și șefului Statului Major [al Forțelor Armate RF] să pună în alertă de luptă Forța de descurajare a armatei ruse”, a spus Putin într-o întâlnire televizată cu ministrul Apărării, Serghei Şoigu, şi şeful Statului Major General al Forţelor Armate Ruse, Valery Gerasimov.
„Da, domnule”, a răspuns Shoigu, anunță CNN.

Potrivit ministrului adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Malyar, forțele ruse ar fi pierdut aproximativ 4.300 de militari. Oficialul ucrainean a mai spus că trupele ruse au rămas fără aproximativ 146 de tancuri, 27 de avioane și 26 de elicoptere. Totuși, datele sunt preliminare și pot fi modificate, a precizat Malyar într-o postare pe Facebook.

Pierderile Rusiei de până acum sunt uriașe

Per total, autoritățile militare din Ucraina estimează că pierderile rivalilor de până acum includ 4.300 de morți, 27 de avioane, 26 de elicoptere, 146 de tancuri, 706 de vehicule blindate de luptă, 49 de tunuri, un sistem de apărare antiaeriană Buk, patru sisteme de lansare de rachete multiple, 30 de vehicule, 60 de tancuri, două drone și două bărci. Moscova nu a confirmat, până acum, datele prezentate de Ucraina.

 „Deși a fost depășită numeric, Ucraina a provocat mai multe victime în 24 de ore decât a suferit Rusia în opt ani de lupte în Siria”, a scris The Economist.

Capitala Kiev rezistă în a patra zi de conflict cu armata lui Vladimir Putin

Duminică, 27 februarie, este a patra zi de război Rusia-Ucraina, însă, Kievul rezistă. Soldații ruși se confruntă cu o rezistență puternică din partea militarilor ucraineni și avansează mult mai lent decât au planificat, anunță Ministerul Apărării britanic. Armata lui Putin are acum în Ucraina „zeci de mii” de militari, potrivit unui înalt oficial al Departamentului Apărării din SUA. Peste 150.000 de militari ruși ar fi în jurul Ucrainei.

Metropola europeană s-a transformat într-o zonă de război, în mai puțin de o săptămână

Duminica trecută, Kievul era un oraș european plin de viață, cu buticuri la modă, lucrări de artă la fiecare colț de stradă și sushi proaspăt disponibil la cerere la miezul nopții. Acum, este o zonă de război. Sirenele de raid aerian răsună prin oraș, la fel și bubuiturile puternice inconfundabile ale exploziilor. Transformarea adusă orașului de invazia rusă a Ucrainei este suprarealistă.