Pe cine a sunat joi Vladimir Putin. L-a rugat să medieze el discuțiile dintre Moscova și Kiev

Pe cine a sunat joi Vladimir Putin. L-a rugat să medieze el discuțiile dintre Moscova și Kiev
Vladimir Putin, apel telefonic în a opta zi de război

Vladimir Putin a făcut un apel telefonic în a opta zi de război. Ce i-a spus liderul rus unui alt oficial și cum a decurs discuția dintre cei doi? Întreaga convorbire a durat o oră și jumătate, timp în care Putin nu a renunțat la niciun detaliu din planul său. Alt lider i-a explicat conducătorului că a făcut o mare greșeală în privința Ucrainei, conflict care va costa foarte scump Rusia.

Vladimir Putin, apel telefonic în a opta zi de război: ”Te minți singur”

Liderul Rusiei a fost amenințat într-un apel telefonic pe care l-a efectuat recent către președintele Franței.  Aceasta a fost cea de-a treia convorbire telefonică dintre Emmanuel Macron șu Vladimir Putin, după izbucnirea conflictului dintre Rusia și Ucraina.

Președinția franceză susține că întreaga discuție a durat o oră și jumătate. În timpul acesta, liderul francez i-a explicat conducătorului rus că a făcut o greșeală foarte mare invadând Ucraina, iar aceste atacuri violente stârnite de el vor costa scump Rusia, pe termen lung.

Premierul francez, Jean Castex, a precizat pentru un post internațional de televiziune că discuția a fost inițiată chiar de liderul rus, precizând de altfel că „situaţia de pe teren este, incontestabil, foarte proastă”.

,,Se pare că Vladimir Putin îşi menţine poziţiile”

Oficialul din urmă a mai adăugat și că Vladimir Putin își menține pozițiile și își continuă acțiunile sub pretextul de demilitarizare a Ucrainei.

,,Se pare că Vladimir Putin îşi menţine poziţiile, dorinţa de demilitarizare a Ucrainei, capitularea Ucrainei, iar acest lucru, evident, este inacceptabil”, a declarat Jean Castex.

Jean Castex a mai precizat că, în fața Moscovei ”este nevoie de o foarte mare fermitate în privinţa principiilor şi a sancțiunilor”, încercând totodată să caute pacea prin dialog, însă fiind foarte dificil. Palatul Elysee a menționat, totodată că, ”nu a existat nimic în ceea ce a spus președintele Putin, care să ne poată liniști”.

Unul din oficialii administrației prezidențiale franceze a mai dezvăluit câteva detalii din discuția celor doi lideri. Cel din urmă a declarat că Emmanuel Macron i-a transmis lui Vladimir Putin la un moment dat:

”Te minți singur”, după ce conducătorul francez l-a atenționat pe conducătorul rus că: ”Va costa scump țara ta, țara ta va ajunge izolată, slăbită și sub sancțiuni pentru o perioadă foarte lungă de timp.”

Mulți dintre oficialii din lumea întreagă sunt de părere că liderul a ajuns într-o postură în care acționează necontrolat, fiind pus la zid de marile puteri.

L-a rugat să medieze discuțiile dintre Moscova și Kiev

Arabia Saudită i-a transmis lui Putin că se oferă să medieze negocierile Rusia-Ucraina. Prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, susține că a fost contactat telefonic joi de către liderul rus și s-a oferit să medieze discuțiile dintre Moscova și Kiev.

Conducătorul rus a vorbit la telefon cu bin Salman încercând să întrețină o alianță geopolitică în contextul în care sancţiunile Occidentului afectează serios economia Rusiei.

„Ținând cont de sancțiunile anti-ruse impuse de o serie de țări occidentale, Vladimir Putin a subliniat inadmisibilitatea politizării problemelor aprovizionării globale cu energie și, de asemenea, a subliniat abordările fundamentale ale părții ruse în contextul în curs de desfășurare pentru a proteja Donbass”, a transmis la rânsul său Kremlinul, conform CNN.