Cine lămurește abandonul Simonei Halep și Soranei Cîrstea de la JO de la Tokyo. Totul e clar acum

Cine lămurește abandonul Simonei Halep și Soranei Cîrstea de la JO de la Tokyo. Totul e clar acum
Cine lamureste abandonul Simonei Halep si Soranei Cirstea de la JO de la Tokyo

Veste tristă pentru fanii tenisului românesc. Sorana Cîrstea și Simona Halep nu vor putea să reprezinte România la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo. Cine este faimoasa sportivă care rupe tăcerea și spune care este adevăratul motiv pentru care cele două jucătoare nu vor merge la evenimentul găzduit de capitala Japoniei.

Cine lămurește abandonul Simonei Halep și Soranei Cîrstea de la JO de la Tokyo

Anunțul conform căruia Simona Halep și Sorana Cîrstea nu-și vor putea reprezenta țara la Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo i-a întristat pe români.

Camelia Potec, președintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern a fost invitată în cadrul emisiunii Playmaker de la Playsport, acolo unde a vorbit despre adevărul din spatele deciziei celor două jucătoare române de tenis de a nu participa la cel mai mare eveniment sportiv din lume.

Fosta mare înotătoare este bună prietenă cu Sorana Cîrstea și Simona Halep, motiv pentru care cunoaște foarte bine motivația celor două campioane. Potec le-a lăudat pe ambele jucătoare, exprimându-și regretul față de accidentările pe care le-au suferit sportivele:

„Sunt prietenă bună cu Simona, Sorana și cu toate fetele de la tenis. Motivația de a nu participa la aceste Jocuri Olimpice a fost una clară, apropo de accidentări. Ceea ce doresc eu să spun în momentul de față e că ele la toate turneele le care participă reprezintă țară. Ne bucurăm de fiecare dată când reușesc să câștige turnee.

În dreptul numelor lor apare și steagul României și numele țării. Ele își reprezintă în continuare cu cinste țara. Mi-e greu să cred că dacă nu ar fi fost accidentate ar fi refuzat să vină să participe la această ediție a Jocurilor Olimpice. Unele fete au participat și la alte ediții. Eu am stat cu Sorana în cameră la una dintre ediții.

Ne știm foarte bine și știu cât de mândră a fost să își reprezinte țară la acea ediție a Jocurilor Olimpice. Eu sunt convinsă că și-au dorit să participe. La partea cu accidentările însă, sportivii știu cel mai bine.”, a spus Camelia Potec, în exclusivitate, pentru playsport.ro.

Camelia Potec, despre calificarea naționalei de fotbal a României la Jocurile Olimpice

Camelia Potec s-a arătat foarte încântată de faptul că echipa națională de fotbal a României va evolua la Jocurile Olimpice din capitala niponă.

Cu toate acestea, oficialul Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern a dat de înțeles că este deranjată de faptul că unii jucători nu sunt lăsați sau nu își doresc să vină la echipa națională.

„O să mă abțin de la comentarii în ceea ce privește echipa de fotbal. Mi s-a părut impresionant că s-a calificat. I-am felicitat personal pentru această performanță și nu o să spun mai mult cu ceea ce se întâmplă acum.

Cu faptul că unii nu sunt lăsăți sau nu doresc să vină la echipa națională. Fiecare federație gestionează aceste lucruri și știe mai exact și mai clar ce se întâmplă la nivelul sportivilor legitimați pe care îi are un curte.”, a completat faimoasa Camelia Potec pentru sursa citată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI