Pe ce loc a urcat Emma Răducanu în clasamentul WTA. Salt spectaculos pentru jucătoarea de 18 ani

Pe ce loc a urcat Emma Răducanu în clasamentul WTA. Salt spectaculos pentru jucătoarea de 18 ani
Emma Răducanu, fenomenul de la US Open

În aceste zile se desfășoară US Open-ul american. Surpriza acestui turneu este tânăra de doar 18 ani, Emma Răducanu. Adolescenta britanică Emma Răducanu a obținut o victorie istorică după ce a eliminat-o pe campioana olimpică Belinda Bencic în două seturi. După această victorie, devine prima jucătoare care accede din calificări la semifinalele US Open.

Emma Răducanu, fenomenul de la US Open

Uimitoarea jucătoare de 18 ani, Emma Răducanu, din Marea Britanie, și-a continuat miercuri traseul fulminant la New York. După victoria împotriva olimpicei Belinda Bencic, a devenit prima jucătoare care accede din calificări la semifinalele US Open.

Emma a câștigat în fața clasatei pe locul 11, Belinda Bencic, cu 6- 3, 6-4. La doar două luni după ce a reușit să  ajungă în optimile de finală, la Wimbledon, Emma Răducanu este acum în a patra finală majoră doar la a doua ei apariție.

În semifinalele de astăzi de la New York, Emma Răducanu o va întâlni pe ocupanta locului 17, Maria Sakkari. Cealaltă adolescentă de la US Open, Leylah Fernandez din Canada, care a împlinit 19 ani luni, o va înfrunta pe Aryna Sabalenka, cap de serie nr.2, tot astăzi.

„Să presupunem că am foame de a câștiga fiecare meci pe care îl joc. Așa că nu vreau să mă depășesc deloc, pentru că îmi place să le iau la rând. Dacă mă ocup de ce pot controla, atunci asta îmi va oferi cea mai bună șansă.

Până acum, cred că a funcționat foarte bine pentru mine să nu mă depășesc, concentrându-mă doar pe un punct la un moment dat. M-a condus la această etapă și nu vreau să schimb nimic.”, declara Emma Răducnau la finalul jocului.

Britanica cu origini românești bate recorduri

Emma Răducanu este a patra calificare feminină care a ajuns în semifinalele unui eveniment de Grand Slam din 1968 încoace. Britanica se alătură britanicei Christine Dorey (Australian Open din 1978), Alexandrei Stevenson (1999 Wimbledon) și Nadiei Podoroska (Roland Garros 2020).

Ea este, de asemenea, a treia femeie clasată în afara Top 100 care a intrat în semifinalele US Open, alăturându-se legendelor WTA Billie Jean King în 1979 și Kim Clijsters în 2009. Atât King, cât și Clijsters nu erau clasate în aceste cazuri.

Câștigul lui Răducanu este și mai uimitor, având în vedere că a învins-o pe numărul 12 mondial. Bencic. Sferturile de finală de la US Open, pentru Emma Răducanu, a fost primul ei meci împotriva oricărui jucător clasat în Top 40, să nu mai vorbim de Top 20.

Dar în doar 81 de minute de joc, Emma Răducanu a atacat campionul olimpic, îmbunătățindu-și jocul la 6-0 împotriva jucătorilor clasați în Top 50.

Reamintim că tânăra Răducanu a câștigat cinci meciuri în această vară împotriva jucătorilor clasați între 41 și 50. La aceste meciuri se adaugă, inclusiv trei la rând pentru a intra în sferturile de finală în această săptămână.

Emma Răducanu va juca semifinala US Open

Emma Răducanu încă nu a pierdut un set în cele opt meciuri din ultimele două săptămâni și jumătate, care includ și cele trei meciuri de calificare din săptămâna anterioară evenimentului. Britanica este acum la o singură victorie distanță de a deveni primul calificat care ajunge la o finală de Grand Slam.

Adversara ei va fi Maria Sakkari, cap de serie numărul 17,  care a câștigat ultima poziție în semifinală miercuri seară. Va fi prima lor întâlnire, cu un loc într-o primă finală de Grand Slam asigurat. Britanica cu origini românești, conform WTA, este acum pe locul 150, cu 14 turnee jucate și 531 de puncte. Dacă va ajunge în finala US Open, Emma va mai primi 1.871 de puncte, ceea ce o va propulsa pe locul 31.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI