Cum folosești bicarbonatul de sodiu în bucătărie, ca detergent de vase sau pentru curățarea cuptorului. Rezultate imediate

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca detergent de vase

Bicarbonatul de sodiu te poate scăpa de o mulțime de probleme care pot apărea într-o gospodărie în viața de zi cu zi. În bucătărie nu este util doar la gătit, ci poate fi folosit și ca detergent de vase sau pentru curățarea cuptorului, iar rezultatele apar imediat.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit ca detergent de vase

Vasele care se strâng în bucătărie ne dau de multe ori bătăi de cap, mai ales atunci când acestea sunt pline de grăsime și au fost lăsate în chiuvetă pentru mai mult timp. Dacă vrei să îndepărtezi repede grăsimea de pe vase, poți folosi bicarbonatul de sodiu. Tot ce trebuie să faci este să adaugi două linguri din acest ingredient și puțin detergent în apa cu care speli vasele, iar grăsimea de pe tigăi și farfurii va dispărea ca prin minune.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru a curăța cuptorul cu microunde. Cu ajutorul unui burete umed pe care a fost presărat praful de culoare albă se freacă ușor pereții cuptorului. Petele vor dispărea imediat, la fel și mirosurile neplăcute. În plus, poți curăța cu el și tacâmurile din argint, dacă le lustruiești cu o pastă formată din trei măsuri de bicarbonat de sodiu și o măsură de apă, apoi le clătești bine.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și în baie pentru a spăla cada, chiuveta, gresia și faianța. Se aplică ingredientul pe un burete umed și se freacă bine suprafețele murdare, care vor deveni imediat strălucitoare.

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic anorganic care face parte din categoria sărurilor. Denumirea științifică este hidrogenocarbonat de sodiu. Denumirea de bicarbonat de sodiu trebuie considerată o denumire uzuală, fără pretenții științifice. Este utilizat în special la gătit, dar proprietățile lui l-au făcut de-a lungul timpului util în mai multe activități casnice, în special în curățenie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI