De multe ori, ajungem să aruncăm la gunoi lucruri care ne mai pot fi încă de folos. În această categorie intră, fără doar și poate, cojile fructelor. Află, din rândurile de mai jos, patru trucuri pentru a folosi cojile de lămâie.
Cojile de lămâie sunt un ajutor de nădejde pentru eliminarea grăsimilor. Tot ce trebuie să faci este să iei un recipient cu pulverizator și să îl umpli pe jumătate cu bucăți din coaja acestui fruct. Completează cu oțet alb și lasă cele două ingrediente să se amestece bine. După două săptămâni, trece lichidul printr-o strecurătoare, amestecul obținut fiind ideal pentru îndepărtarea urmelor de grăsime din bucătărie.
De asemenea, poți pregăti un amestec din bicarbonat de sodiu, suc de lămâie și apă în părți egale. Această soluție este perfectă pentru frecarea petelor cu ajutorul unei perii moi. Se lasă să acționeze aproximativ 30 de minute si apoi se clătesc suprafețele.
Din cojile de lămâie putem face și un degresant sub formă de pulbere. Pentru a-l prepara, este nevoie de: o cană de bicarbonat de sodiu (200 g), două lingurițe de bitartrat de potasiu (30 g), 25 de grame de borax și 20 de grame de coajă de lămâie rasă. Pune toate ingredientele într-un borcan de sticlă și amestecă până obții un detergent pudră.
La nevoie, se ia cantitatea necesară și se presară pe suprafața ce trebuie curățată.
Te-ar putea interesa și: Când se pune lămâia în dulceața de căpșuni, de fapt. Trucul secret care o face perfectă
Lămâia este eficientă și la neutralizarea mirosurilor neplăcute din frigider sau cuptorul cu microunde. Trebuie doar să pui coaja acestui fruct pe o farfurie și să o ții în frigider sau cuptor până când nu mai simți nicio urmă de miros neplăcut.
Cojile de lămâie, datorită proprietăților antibacteriene, sunt arma secretă a gospodinelor și când vor să curețe tocătoarele de lemn, mai ales după ce au tăiat pe ele carne. Freacă bine suprafața cu coaja acestui fruct, după ce ai spălat tocătorul cu apă și săpun de bucătărie.
Te-ar putea interesa și: A pus coji de lămâie pe pervazul casei și le-a lăsat așa 24 de ore. E trucul primăverii 2023