Mai multe produse au fost retrase de la raft în Marea Britanie, fiind contaminate cu E.coli. O persoană și-a pierdut viața după ce le-a consumat. De asemenea, mai multe persoane au fost depistate cu această bacterie.
Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie a declarat că în Anglia și Scoția au fost confirmate 30 de cazuri de E.coli la sfârșitul lunii iulie. Persoanele aveau vârste cuprinse între 7 și 81 de ani, iar una dintre acestea, din Scoția, a decedat de curând.
Bacteria poate contamina alimente precum legumele, brânzeturile, fructele și carnea de pui. Acestea se numără și printre cele mai cumpărate alimente de majoritatea oamenilor.
Agenția pentru Standardele Alimentare a anunțat o retragere preventivă a patru produse, în ajunul Crăciunului, de la rafturi din cauza posibilei contaminări și a adăugat un al cincilea produs pe 27 decembrie.
Produsele retrase din magazine sunt următoarele:
De asemenea, UKHSA a precizat că în momentul de față se desfășoară investigații cu privire la orice legătură între cazuri, inclusiv legături cu brânzeturile retrase de la rafturi.
„Investigațiile epidemiologice asupra lanțului alimentar au identificat legături între unele dintre cazurile identificate și o serie de brânzeturi nepasteurizate, produse de o afacere din Anglia. UKHSA continuă să urmărească cazurile pentru a identifica orice legătură, inclusiv pentru a stabili dacă au fost persoane care au consumat sau au intrat în contact cu brânzeturile scoase din magazine”, a comunicat agenția.
Simptomele contaminării cu E.coli includ diaree severă, crampe stomacale, vărsături și febră. Iată ce puteți face pentru a vă feri de această bacterie, conform directorului agenției pentru infecții gastrointestinale și divizia de siguranță alimentară, Amy Douglas:
Citește și: Mai multe produse din Carrefour, retrase de la raft. Ce conţin periculos pentru sănătate
„Dacă aveți diaree și vărsături, puteți lua măsuri pentru a evita transmiterea acesteia familiei și prietenilor în perioada sărbătorilor. Spălarea mâinilor cu săpun și apă caldă și utilizarea produselor pe bază de înălbitor pentru curățarea suprafețelor va ajuta la oprirea răspândirii infecțiilor. Nu pregătiți mâncare pentru alții dacă aveți simptome / la 48 de ore de la încetarea simptomelor.”