Patronii italieni au aruncat la gunoi trupul unui român mort într-un accident de muncă. Ce s-a descoperit apoi

Patronii italieni au aruncat la gunoi trupul unui român mort într-un accident de muncă

Un român a murit într-un accident de muncă în Italia, pe 8 iunie 2009. Patronii firmei de construcții la care lucra i-au aruncat trupul la o groapă de gunoi. La 11 ani distanță, oamenii legii au stabilit pedeapsa barbarilor. Ce s-a descoperit apoi?

Patronii italieni au aruncat la gunoi trupul unui român mort într-un accident de muncă

Ajuns în Italia în anii 2000, Mihai Iștoc și-a găsit un loc de muncă la negru la firma italienilor Vittorio Opessi, 56 de ani, și Antonino Marino, 55 de ani. Pe data de 8 iunie 2009 a murit pe un șantier din localitatea Venaria Reale, aflată la 16 kilometri distanță de Torino, în urma unui accident groaznic. În timp ce spărgea un zid la înălțime, Mihai s-a dezechilibrat și a căzut de pe schelă murind pe loc. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost descoperit de un alt muncitor român, care i-a alertat pe patroni. Aceștia s-au decis să mușamalizeze cazul, pentru a nu risca vreo consecință legală, având în vedere că românul nu era nici angajat cu forme legale.

Patronii italieni au aruncat la gunoi trupul unui român mort într-un accident de muncă. Ce s-a descoperit apoi
Sursa foto: torinoday.it

După ce l-au amenințat pe muncitorul român pentru a păstra tăcerea, patronii italieni au pus cadavrul românului pe o canapea veche și l-au aruncat la o groapă de gunoi aflată la 60 de kilometri de șantierul unde a avut loc tragedia. Cadavrul a fost descoperit câteva zile mai târziu. Cum fața bărbatului era complet desfigurată, identificarea a fost făcută tocmai după patru ani. În acest timp, familia tânărului l-a dat dispărut și a făcut eforturi pentru a-l localiza.

După o altă perioadă de timp, în baza probelor existente și a unui test ADN, s-a descoperit că trupul neînsuflețit de la groapa de gunoi îi aparține lui Mihai Iștoc. A urmat o anchetă dificilă pentru a se stabili ce s-a întâmplat cu bărbatul și cum a ajuns la groapa de gunoi. Misterul a fost elucidat după ce colegul lui s-a decis să vorbească.

Italienii au primit 4, respectiv 7 ani de închisoare

„Am trecut pe la el, pe șantierul de lângă cel unde lucram eu. L-am găsit mort”, le-a spus românul anchetatorilor. De asemenea, bărbatul a mai mărturisit că a fost amenințat de cei doi italieni: „Ține-ți gura, nu spune nimic nimănui! Gândește-te la familia ta, ne ocupăm noi de tot”.

Judecătorii de la Curtea de Casație i-au condamnat definitiv pe cei doi italieni în cursul zilei de marți, 11 februarie 2020, la 7 ani de închisoare pentru Vittorio Opessi și doar 4 ani de închisoare pentru Antonino Marino, potrivit torinoday.it. 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI