Patriarhul Kirill, derapaj halucinant cu privire la crimele de război din Ucraina. Ce elogii le-a transmis soldaților ruși

Patriarhul Kirill, derapaj halucinant cu privire la crimele de război din Ucraina. Ce elogii le-a transmis soldaților ruși
Patriarhul Kirill și Vladimir Putin

În timp ce războiul din Ucraina se extinde tot mai mult, Preafericitul Patriarh Kirill transmite cuvinte de laudă armatei ruse, care și-a intensificat atacurile pe fontul de est. Potrivit ultimului mesaj exprimat de Patriarhul Moscovei, rezultatele obținute de soldații lui Vladimir Putin pe câmpul de luptă se datorează spiritului lor de sacrificiu. Reprezentantul Bisericii Ortotdoxe din Rusia nu este la prima apreciere a trupelor rusești privind atrocitățile comise.

Ce a putut spune din nou Patriarhul Kirill despre masacrul din Ucraina

În vreme ce Occidentul privește cu spaimă și îngrijorare toate atacurile și crimele comise în Ucraina, reprezentantul Biserii Ortodoxe, Patriarhul Kirill, nu contenește în a lăuda soldații ruși pentru toate dovezile de sacrificiu pe care aceștia le-au arătat de-a lungul războiului. Un nou mesaj subliniază aprecierea pe care acesta le-o poartă responabililor pentru toate crimele de război comise până acum, subliniind că aceștia au dat dovadă de mult curaj și simț moral interior.

”Soldații ruși dau dovadă de un curaj și un spirit de sacrificiu uimitoare în operațiunea militară specială din Ucraina și Donbas, iar totul vine dintr-un simț moral interior”, a susținut liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill potrivit Nexta.

Patriarhul Kirill nu este la prima abatere de acest fel, el fiind un adevărat susținător al „operațiunii militare speciale” comandate de Vladimir Putin, afirmând încă de la începutul războiului că vorbitorii de rusă și adepții Bisericii Ortodoxe Ruse care trăiesc în estul Ucrainei „au nevoie de eliberare după ani de opresiune”, confirmând cele spuse de Vladimir Putin, încă de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

De asemenea, în luna aprilie, imediat după atricitățile comise la Bucha, Patriarhul Kirill a afirmat că soldații ruși nu ar fi făcut cu siguranță acest rău, asigurând că Rusia este „o putere iubitoare de pace”.

”Amintiți-vă că măreția statului nostru și respectul pentru noi vor fi în mare măsură determinate de felul în care va fi fața forțelor noastre armate”, a îndemnat reprezentantul Bisericii Ortodoxe ruse, la vremea respectivă.

Prima țară din Europa care a impus sancțiuni împotriva Patriarhului Kirill

Joi, guvernul britanic a anunțat că îl va adăuga pe Patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse pe lista de sancțiuni, alături de oficialii și oligarhii ruși care au susținut desfășurarea războiului din Ucraina.

Liderul Bisericii Ortodoxe ruse a fost criticat în egală măsură și de patriarhul ecumenic Bartolomeu, liderul creștinătății ortodoxe, subliniind faptul că declarațiile Patriarhului Kirill au fost aproape identice cu cele ale altor oficiali de la Moscova, printre care și cele ale purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, și ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov.