Pateurile ‘broscuțe’, rețeta specială a Annei Lesko. Cât de rapid se pregătesc

de: Anca Lupescu
16 12. 2021

Anna Lesko este pasionată de gătit și din mâinile ei ies niște preparate de-a dreptul delicioase. De altfel, vedeta a gătit și pentru emisiunea Vorbește Lumea, unde în fiecare dimineață își delecta colegii cu plăcinte, feluri de mâncare cu carne, deserturi, torturi sau aperitive spectaculoase. Vedeta nu gătește doar cu legume, contrar a ceea ce ar putea crede oamenii care o văd. Deși are o siluetă perfectă, Anna Lesko gătește preparate delicioase și deloc de dietă.

Rețeta de pateuri a Annei Lesko

De altfel, vedeta le-a dat urmăritorilor ei o rețetă de pateuri pe care le nmește mini pateuri broscuțe. Fără să se complice, Anna Lesko le-a explicat internauților că folosește aluat din comerț, așa că rețeta este una extrem de simplă.

În plus, aceste mini pateuri sunt ideale pentru un aperitiv de pus pe masa de sărbători. Se fac ușor și conțin ingrediente simple.

  • 800 gr – Aluat foietaj
    1 galbenus
    Mix seminte
  • Compozitie:
  • 250 gr – Carpaccio Somon
    250 gr – Branza Cremoasa
    2 leg – ceapa verde
    2 leg – marar
    4 oua
    1 castravete
    1 lamaie

Cum se prepară

Aluatul se lasă în bucătărie ca să se dezghețe. Se pune pe masa de lucru și se întinde puțin cu făcălețul. Se preîncinge cuptorul la 170 de grade și apoi se taie cu forma cercuri din aluat.

Se pun cercuri pe o tavă tapetată cu foaie de copt. Într-un bol se amestecă somonul bucățele cu brânza cremoasă, ceapa verde tocată mărunt, 4 ouă, mărarul tocat mărunt, 1 castravete dat prin răzătoare și scurs bine de apă și puțină zeamă de lămâie.

Compoziția se pune pe câte un cerc de aluat cu o linguriță și deasupra se așează un alt cerc de aluat pe care îl lipești doar într-o parte. Mini pateurile broscuțe trebuie să rămână pe jumătate deschise.

Se bate un gălbenuș și se dă cu o pensulă peste capacele pateurilor, apoi se presară cu semințe.

Se dau la cuptorul preîncins la 200 de grade timp de 20-25 de minute sau până când pateurile s-au umflat și s-au rumenit.

Se pot servi cu un sos la alegere. În plus, le poți schimba umplutura dacă nu îți place un ingredient sau le poți face dulci și umple cu mere rase și scorțișoară sau orice altă umplutură vrei.