Cum faci cel mai pufos aluat, de fapt. Ingrediente pe care trebuie să le combini, neapărat

Cum faci cel mai pufos aluat, de fapt. Ingrediente pe care trebuie să le combini, neapărat
Rețetă pentru aluat. Ce ingrediente trebuie să folosești

Aluatul este folosit la foarte multe rețete, dar puțini știu să îl facă pufos și delicios. În cazul în care îți dorești să pregătești un produs ce o să bucure toată familia, află că trebuie să combini anumite ingrediente pentru a avea un rezultat perfect.

Trucuri pentru un aluat pufos. Cum se obține, de fapt

Bucătarii cu experiență ascund multe secrete, mai ales atunci când vine vorba de aluat. Dacă îți dorești să îi servești pe cei dragi cu un produs pufos, pregătit în casă, trebuie să te folosești doar de câteva ingrediente simple, ce sunt la îndemâna oricui.

Bineînțeles, aluatul poate să fie folosit la diferite rețete spectaculoase. Poți să pregătești pateuri coapte, pizza, plăcinte, dar și chifle cu umplutură. Totul depinde de tine, așa că trebuie să îți dai frâu imaginației în bucătărie pentru a realiza mâncăruri delicioase!

De multe ori, gospodinele aleg să folosească lapte sau apă minerală pentru aluat, dar puține știu că aceste ingrediente trebuie să fie combinate pentru ca produsul final să fie unul pufos și să se topească în gură! O să observi că rețeta o să se schimbe total.

Secretul gospodinelor s-a aflat. Ce ingrediente se combină pentru un aluat pufos

O să ai nevoie de 100 ml de apă minerală, 100 ml de lapte, 15 grame de drojdie proaspătă sau 5 grame de drojdie uscată, 1 linguriță de sare, maia, 400 de grame de făină de grâu și 50 ml de ulei vegetal fără miros și zahăr pentru a obține cel mai bun aluat de până acum.

Drojdia trebuie să fie dizolvată într-un pahar cu lapte călduț, alături de zahăr. Ingredientele trebuie să fie amestecate, apoi lăsate pentru ca primul produs să se activeze. Într-un alt bol, se adaugă făina cernută alături de sare, amestecându-se până când se combină.

După acest pas, se adaugă maia și se amestecă cu o lingură de lemn. Urmează apa minerală ce trebuie să fie incorporată în amestec, iar la final uleiul. Rezultatul final trebuie să fie transferat pe o suprafață din bucătărie pentru a se frământa bine.

Rețetă simplă pentru aluat. O să te lingi pe degete

Făina se adaugă până în momentul în care amestecul nu se mai lipește de mâini. Din acest moment, trebuie să se modeleze bile ce o să fie transferate într-un bol cu ulei, acoperit ulterior cu o folie alimentară. Aluatul are nevoie de 40 de minute pentru a se dospi.

Bineînțeles, după ce aluatul pufos este gata, se pot face numeroase rețete cu acesta. Ținând cont că apa minerală a făcut amestecul extrem de moale, se poate adăuga o umplutură delicioasă în interior pentru a se obține chifle pentru toată familia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI