Pate de ficat, rețetă ușor de făcut acasă. Ce truc secret îi dă gustul autentic
Vin prietenii în vizită și nu știi cu ce să îi servești? Atunci când simți nevoia să mănânci ceva bun aruncă un ochi peste rețeta asta. Care este cea mai bună rețetă de pate de ficat, ușor de făcut chiar de tine acasă. Trucul secret care îi dă gustul autentic și un plus de savoare. Nu vei regreta. De ce ingrediente ai nevoie.
Rețetă pate de ficat făcut în casă. Ingrediente.
Această rețetă este foarte ușor de preparat. Necesită puține ingrediente pe care, cu siguranță, le vei găsi în cămara casei tale. Pateul de ficat făcut în casă are un gust delicios și durează doar câteva minute până când îl vei putea tartina pe o felie de pâine, să te bucuri de un deliciu culinar deosebit. Atenție, un lucru important trebuie menționat: această rețetă se realizează din ficat de pasăre sau porc, animale crescute în gospodăriile din ogradă. De ce ingrediente ai nevoie pentru a te pregăti:
- 500 grame ficat (de pasăre sau porc)
- 75 grame unt
- 300 ml de lapte
- 2 foi de dafin
- 2 cepe medii
- cimbru, o căpăţână de usturoi, sare, piper.
Rețetă pate de ficat făcut în casă. Mod de preparare
Acum că am stabilit care sunt ingredientele care sunt necesare pentru prepararea pateului de ficat de casă ne putem apuca de rețeta propriu-zisă. Pentru început, ficatul de pasăre sau porc se curăţă, spală și se taie bucăţele. Lasă-l la marinat în lapte, cu doi căţei de usturoi zdrobit, la frigider, timp de aproximativ două ore.
Între timp, se iau două cepe medii, pe care le cureți şi le tai mărunt, cubulețe sau fideluță, după preferințele fiecăruia. Ceapa tocată se călește în cratiţă timp de două minute până capătă o nuanţă aurie. Peste ceapa rumenită adaugi ficatul scos de la frigider și scurs de zeamă. Lasă-le pe foc împreună pentru câteva minute în plus. Peste amestec vei adăuga laptele (în care a stat ficatul la marinat), doi căţei de usturoi, o foaie sau două de dafin, o linguriţă de cimbru, sare și piper, după gust.
Fierbe la foc mic întregul amestec, până când scade zeama, iar ficatul este bine pătruns. Pentru a da mai multă culoare pateului este recomandat să adaugați puţină pastă de tomate, boia sau ardei iute, după preferințele fiecăruia. La final, se toarnă 100 ml de vin roşu şi se scot foile de dafin, ca pateul de ficat să nu aibă un gust amar. Asta e tot. Poftă bună!