Păsările care aduc noroc în casele oamenilor. De ce trebuie să ai grijă de ele, de fapt

Păsările care aduc noroc în casele oamenilor. De ce trebuie să ai grijă de ele, de fapt

Păsările au fost asociate cu mituri și prezențe încă de la începutul omenirii. Mulți oameni antici credeau că sunt mesageri ai zeilor sau chiar reprezentări ale zeilor înșiși. Astăzi, majoritatea culturilor din întreaga lume au superstiții centrate în jurul păsărilor. Unele dintre acestea sunt universale. Altele sunt regionale și se pare că nimeni nu poate fi de acord dacă păsările aduc noroc sau ghinion.

Păsările asociate cu mituri și superstiții

Unele dintre cele mai populare superstiții legate de păsări se găesc în toată lumea. Păsările au fost prezentate în mod vizibil ca simboluri ale norocului, deoarece sunt adesea văzute ca fiind simboluri ale păcii și ale iubirii. Acestea sunt două lucruri pe care orice persoană și le-ar dori mai mult în viața lor.

Corbii sunt semn de ghinion

De exemplu există, aproape peste tot în lume, superstiția că mai mulți corbii într-o curte a bisericii sunt un semn de ghinion. De fapt, a vedea corbi oriunde tinde să aducă ghinion, cu excepția cazului în care se întâmplă să găsești un corb mort pe drum, ceea ce surprinzător îți va aduce noroc.

Alergând pe locul doi după pisicile negre, păsările acestea au o presă foarte proastă atunci când vine vorba de noroc. Încă din Grecia Antică, se credea că sosirea unui corb la o recepție de nuntă ar însemna un divorț inevitabil. Și o altă superstiție legată de corb, asociată cu căsătoria, este aceea că doi corbi ar trebui eliberați în timpul ceremoniei. Dacă păsările zburau împreună, căsătoria ar fi fericită și reușită, dar dacă păsările se despărțeau, atunci și mirii vor fi separați în curând.

Păsările cântătoare sunt aducătoare de noroc. Norocul vine și din altă parte

Dacă o pasăre vă cântă, vă va aduce noroc, spune o altă superstiție. Dacă aveți în apropiere de voi o pasăre care cântă, asta înseamnă că veți avea noroc, chiar dacă în același timp depune excrementele pe cap sau pe umeri.

Când se întâmplă aest eveniment nefericit ar trebui să aducă noroc și chiar bogăție, spun superstițioșii. Nu există un consens cu privire la originea acestei superstiții, dar o idee invocată este că este o întâmplare atât de puțin probabilă, dar dezgustătoare, încât este corect ca ceva pozitiv să o compenseze.

O pasăre care zboară în casă este un semn al morții iminente

Există o serie de variații ale acestei superstiții. Unii cred că dacă o pasăre zboară în casa ta, aduce vești importante. Dacă pasărea este albă, vestea va fi bună, dar dacă este neagră, atunci va fi rea și asta ar putea însemna moartea unui membru al familiei.

O altă versiune a acestei superstiții este că dacă o pasăre atinge fereastra ta sau lovește accidental fereastra asta înseamnă și o moarte iminentă în casă. La fel ca multe superstiții, cel mai probabil a apărut cu strămoșii noștri încercând să dea sens lumii atribuind subtexte atât evenimentelor lumești, cât și evenimentelor neobișnuite.

Orice ai face când auzi primul cuc îți prezice anul

Există o mulțime de superstiții asociate auzirii primului apel al cucului, iar unele dintre ele sunt destul de bizare. De exemplu, când vezi sau auzi primul tău cuc ar trebui să-ți pui o piatră pe cap și să alergi cât de repede poți până când piatra cade. Apoi ar trebui să vă întoarceți la locul unde a căzut a doua zi și veți găsi bani sub aceasta.

Similar cu o superstiție referitoare la o lună nouă, atunci când auzi primul apel cu cuc este foarte important să ai bani în buzunar. Apoi ar trebui să luați banii, să îi întoarceți și să scuipați pe ei și acest ritual vă va aduce noroc și bogății în anul care urmează. Dacă se întâmplă să nu ai bani la tine, atunci va fi un an sărac.

Barza un simbol al norocului

De la maternitate la noroc, semnificația simbolică a berzei este diversă și colorată.  În realitate, păsările esunt într-adevăr creaturi regale și au o poveste uimitoare. Păsările  acesteaeste, de asemenea, sunt un simbol al norocului în culturile asiatice.

În creștinism, semnificația berzei se referă la purificare. Această idee vine din expertiza pe care păsările o au la prinderea și mâncarea șerpilor. Șerpii din simbolologia creștină sunt de obicei considerați a fi în legătură cu diavolul. Prin urmare, o barză care mănâncă șarpe este asemănătoare cu curățarea lumii de păcat și de influența diavolului.

Porumbeii sunt un semn de noroc

Romanii au crezut că pot prezice viitorul și adesea au lăsat păsările ca jertfe zeilor. De asemenea, ei foloseau porumbei pentru sacrificiu, care era modul lor de a cere zeilor protecție și îndrumare în luptă. Porumbeii au fost considerați simboluri ale păcii de multe culturi diferite, cum ar fi egiptenii, grecii, celții, asirienii și evreii, care i-au asociat cu speranța sau bucuria, deoarece reprezintă puritatea și inocența.

Rândunica este un semn fie de noroc, fie de rău

Oamenii au conectat întotdeauna un anumit simbolism de rândunică, fie ca semn al norocului, fie al ghinionului. De obicei a fost privit cu nobilime și are în spate o istorie bogată și plină de culoare. Este folosit ca simbol al iubirii, credinței, speranței și onoarei, care sunt toate atribute onorabile care sunt atașate acestor minunate creaturi. Pentru marinari, păsările au fost un semn de loialitate sau noroc. Păsările sunt legate și de ideile de prietenie, onoare și familie. Rândunica este una dintre creaturile rare care tind să acorde o valoare semnificativă acestor atribute și la care ar trebui să ne uităm și ca un ghid.

Concluzie

Fie că sunt semne de noroc, sau ghinion, păsările au fost în permanență conectate de om. De-a lungul secolelor s-a demonstrat că oamenii și păsările au reușit să conviețuiască, ba chiar să se și ajute. Așa că, indiferent de cum ar fi, ele sunt aici să rămână, aproape de noi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI