02 feb. 2022 | 15:07

Părțile din pește pe care nu mai trebuie să le mănânci. Sunt extrem de periculoase pentru tine

Utile
Părțile din pește pe care nu mai trebuie să le mănânci. Sunt extrem de periculoase pentru tine
Părțile din pește pe care nu mai trebuie să le mănânci

Care sunt părțile din pește pe care nu trebuie să le mai consumi. Specialiștii în sănătate trag un semnal de alarmă asupra unor părți componente ale peștelui care ar trebui evitate de la consum. Iată ce trebuie să știi dacă pregătești o masă cu pește și la ce anume să fii atent.

Părțile din pește pe care nu mai trebuie să le mănânci

Tu ce faci cu pielea peștelui atunci când îl gătești? O arunci sau o mănânci? Specialiștii în sănătate susțin că pielea peștelui nu este tocmai indicată pentru dietă. Dar nici grăsimea, întrucât ambele colectează toxine care se acumulează în apele râurilor, lacurilor și oceanelor.

De asemenea, acești contaminanți se regăsesc și în carnea de pește, însă nu așa de mult ca în pielea de pește. Iar din acest motiv, specialiștii sunt de părere că consumul de piele de pește nu este considerat sănătos.

Specialiștii de la Agenția de Protecție a Mediului din Statele Unite îi sfătuiesc pe consumatori ca înainte de a găti peștele să elimine pielea, grăsimea și organele interne ale peștelui prins în sălbăticie.

Când cumperi un pește întreg de la piață, este de obicei eviscerat, iar pielea se îndepărtează. Mai trebuie să fii atent și la mercurul care se regăsește și în țesutul peștilor, dar eliminarea pielii și grăsimilor nu te va ajuta să eviți această problemă.

Expunerea la mercur poate cauza probleme grave de sănătate. Atât la oameni, cât și la animale, nivelurile mai mari de mercur sunt asociate cu probleme ale creierului, scrie healtline.com.

Ce spun studiile

Un studiu efectuat pe 129 de adulți brazilieni a constatat că nivelurile mai mari de mercur din păr au fost asociate cu o scădere a abilităților motorii fine, a dexterității, a memoriei și a atenției. Studii recente leagă, de asemenea, expunerea la metale grele – cum ar fi mercurul – cu afecțiuni precum Alzheimer, Parkinson, autism, depresie și anxietate.

Cu toate acestea, beneficiile nutriționale ale peștelui depășesc probabil riscurile expunerii la mercur – atâta timp cât vă moderați consumul de pește cu conținut ridicat de mercur. Mercurul din pește nu afectează pe toată lumea în același mod. Prin urmare, anumite persoane ar trebui să aibă o mai mare grijă. Persoanele cu risc sunt femeile care sunt sau ar putea rămâne însărcinate, mamele care alăptează și copiii mici.

Copiii sunt mai vulnerabili la toxicitatea mercurului, iar mercurul poate fi transmis cu ușurință fătului unei mame însărcinate sau copilului mamei care alăptează.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICȚIE clară pentru românii cu casă la curte. Statul nu-ți dă voie să treci de această limită
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro