Cristina Șișcanu își arată abilitățile culinare în mod constant pe rețelele de socializare și împărtășește diferite rețete cu urmăritorii săi. Aceasta a arătat cum se prepară pârjoalele moldovenești gătite la aburi. Iată rețeta vedetei.
Pârjoalele moldovenești sunt un fel tradițional de mâncare din bucătăria românească, specifice regiunii Moldova. Aceste chiftele sunt preparate din carne tocată și o combinație de ingrediente care le dau o aromă deosebită și un gust delicios. Acestea pot fi servite ca fel principal, alături de diverse garnituri precum piure de cartofi, murături, salată de varză sau mămăligă.
Cristina Șișcanu a arătat într-un videoclip că mama sa o așteaptă atunci când merge acasă cu pârjoale dietetice și foarte multe dintre urmăritoarele sale au întrebat-o cum se prepară. Aceasta le-a dat rețeta de pârjoale moldovenești gătite la aburi și a explicat și cum se prepară.
”Avem nevoie de jumătate de kilogram de carne din pulpă de porc și jumătate de kilogram din piept de pui și o ceapă dată prin răzătoare foarte mică, iar dacă nu aveți răzătoare foarte mică, atunci puneți la blender. Mai avem nevoie de un cartof dat prin răzătoare mică și un ou. Avem nevoie de sare, piper și usturoi granulat”, a explicat Cristina Șișcanu pe pagina sa de Facebook.
Cristina Șișcanu le-a spus urmăritoarelor sale și cum se prepară pârjoalele moldovenești dietetice. După ce a amestecat toate ingredientele, aceasta a făcut biluțe din carne, pe care le-a rumenit într-o tigaie unsă cu ulei. Ulterior, le-a pus într-o oală în care a adăugat 100 de ml și le-a lăsat la foc pentru 15 minute.
”Amestecăm foarte bine tipurile de carne, pulpa de porc și pieptul de pui. Apoi punem ingredientele pe rând, cartoful, nu contează în ce ordine și amestecăm bine. De obicei, să fie mai gustoasă, se pune pâine înmuiată în lapte, dar dacă pun pâine, nu mai sunt chiar așa dietetice și atunci prefer cartoful.
Adăugăm o ceapă medie tocată și punem oul, nu trebuie bătut înainte. Punem usturoiul, piperul și sarea. Aici e chestie de gust până la urmă. Puteți să gustați carnea crudă după ce puneți sare”, a spus Cristina Şişcanu.