03 mart. 2023 | 15:25

Părinţii vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru meditaţiile copiilor. Care e cea mai bine plătită materie şcolară

Utile
Părinţii vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru meditaţiile copiilor. Care e cea mai bine plătită materie şcolară
Iulian Cristache spune care e cea mai bine plătită materie şcolară

De câteva zile toată lumea vorbește de noile Legi ale Educației, după conferința de presă susținută de ministrul Ligia Deca. Reprezentanții asociațiilor de părinți spun că, deși au fost trimise anumite modificări, unele au fost luate în calcul, dar majoritatea au rămas la stadiul de discuții, iar ceea ce se preconizează a se întâmpla este că părinţii vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru meditaţiile copiilor. La această concluzie a ajuns și Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din România, într-un dialog exclusiv cu Impact.ro.

Legile Educației, motiv de polemici în spațiul public

Anunțate încă din mandatul lui Sorin Cîmpeanu, noile Legi ale Educației au devenit motiv de polemici și dispute între Ministerul Educației și ceilalți factori sociali implicați direct, părinți, elevi și profesori. După o primă propunere legislativă înaintată de Cîmpeanu, după demisia acestuia s-au pus în stand-by, iar odacă cu venirea Ligiei Deca în funcție, discuțiile pe marginea acestor legi au fost reluate, iar la această oră se mai află în dezbatere, după ce pe 27 februarie Ministerul Educației publica proiectele de legi ale educației, Legea Învățământului Preuniversitar și Legea Învățământului Superior.

În contextul în care sunt anunțate majorări de taxe pentru admiterea în învățământul superior la locurile cu taxe, părinții vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru meditaţiile copiilor, iar acest aspect a fost confirmat și de Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din România, într-un dialog exclusiv cu Impact.ro:

„Nivelul de pregătire al copiilor noştri e diferit, de la judeţ la judeţ. De fapt, cu excepţia copiilor cei mai buni, care de multe ori sunt şi cei care fac meditaţii, şi al liceelor private, acolo unde e un nivel înalt, în rest, învăţământul nostru nu se poate lăuda cu cine ştie ce.

Şi, atunci, dacă nu există egalitate de şanse, despre ce mai vorbim?! Iată de ce vom continua să facem lobby pentru modificarea propunerilor iniţiale”, spune Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din România.

Vezi și: Modificări uriașe în Educație. Admiterea la liceu ar putea reveni. Noile propuneri din Legea Educației

Iulian Cristache spune că părinţii vor scoate mai mulţi bani din buzunar pentru meditaţiile copiilor

În acest context extrem de instabil, meditațiile vor sta la baza pregătirii elevilor din anii terminali și care vor să acceadă către o formă de învățământ universitar, iar asta va implica noi costuri, efectul fiind că părinţii vor scoate mai mulţi bani pentru meditaţiile copiilor.

Întrebat de Impact care e cea mai bine plătită materie şcolară, Iulian Cristache declară că „Matematica, la ora actuală, după ultimele date”:

„.(..) e materia care scoate cei mai mulţi bani din buzunarele părinţilor, va continua să fie prima în acest top. Informatica şi limbile străine vor fi şi ele acolo.

Acestea sunt materii de care ai neapărat nevoie de asistenţă personală, fiindcă greu descifrezi tainele acestor materii de unul singur”, spune Iulian Cristache pentru Impact.ro.

În cea ce privesc celelalte materii, președintele FNAPR e de părere că „La Istorie, Geografie sau Biologie e de tocit, aşa cum ştim cu toţii! Acolo poţi face economie.” Deși se anunță dublarea acestor taxe de meditații, părinții nu vor avea ce să facă decât să scoată acești bani din buzunar pentru copii.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro