Părintele Cleopa a prezis Apocalipsa. Previziunile lui sunt macabre: „Oamenii vor căuta moartea şi ea nu va veni“

Părintele Cleopa a prezis Apocalipsa. Previziunile lui sunt macabre: „Oamenii vor căuta moartea şi ea nu va veni“
Părintele Cleopa a prezis Apocalipsa. Previziunile lui sunt macabre „Oamenii vor căuta moartea şi ea nu va veni“

Părintele Cleopa a tratat și el tema sfârșitului lumi. Previziunile înțeleptului despre Apocalipsă sunt macabra. Ce a spus omul lui Dumnezeu și care sunt cele patru pricini pentru care va veni sfârșitul lumii?

Părintele Cleopa, previziuni sumbre. Cum va arăta Apocalipsa?

Apocalipsa a fost prevăzută de Părintele Ilie Cleopa, cunoscut și ca predicator al Moldovei. Acesta a fost unul din monahii căutați de credincioși pentru sfaturile sale duhovnicești. Omul Domnului a rămas în amintirea multora de la mănăstirea Sihăstria unde ura tuturor „Mânca-v-ar Raiul!”. Părintele obișnuia să-i primească la Mănăstirea Sihăstria din Neamț pe toți cei care îl căutau pentru a afla o vorbă de duh, renumele său ducându-se prin toată țara. Din întâlnirile cu duhovnicul au rămas imprimate în format audio sau video învățământe și previziuni, unele din ele greu de dus.

„Întrucât Părintele Cleopa a fost un iscusit autodidact şi cunoştea bine Sfânta Scriptură, precum şi o bună parte din scrierile Sfinţilor Părinţi şi Sfintele Canoane ale Bisericii Ortodoxe, la îndemnul unor ierarhi şi teologi a început să-şi scrie atât predicile proprii, cât şi unele cărţi cu conţinut patristic, teologic şi moral. La aceasta a fost îndemnat în mod deosebit de Părintele Dumitru Stăniloae, cu care era foarte apropiat, şi de Mitropolitul Antonie al Ardealului, care îi era ucenic”, arată creștinortodox.ro. Tema sfârșitului lumii este tratată și de părintele Cleopa în două dintre volume intitulate „Convorbiri duhovnicești”, care au apărut în anii 1984 și 1988, reeditate în 1994 – ediția specială, la mitropolia Moldovei și Bucovinei, Iași.

-Convorbirea a opta – „Despre îngeri, moarte, viaţa viitoare şi judecata de apoi”

„Spun Sfinţii Părinţi că pentru patru pricini trebuie să fie sfârşitul lumii.

  • ca să se arate dreptatea lui Dumnezeu în toată desăvârşirea ei;
  • ca să se arate nedreptatea oamenilor faţă de poruncile lui Dumnezeu;
  • să se pedepsească păcatele şi fărădelegile lumii de la întemeierea ei până la sfârşitul veacurilor
  • ca să se răsplătească faptele bune ale drepţilor pe măsura credinţei şi a răbdării lor
Părintele Cleopa, previziuni sumbre despre Apocalipsă
Părintele Cleopa, previziuni sumbre despre Apocalipsă

Al cincilea copil din zece ai familiei formate de Alexandru și Ana

Părintele Arhimandrit Ilie Cleopa s-a născut în 1912 în Șulița, județul Botoșani. Aici a fost botezat cu numele Constantin, fiind al cincilea copil din cei zece ai familiei lui Alexandru și Ana. La vârsta de 17 ani a fost ucenic al părintelui Paisie Olaru și în 1929 s-a alăturat obștii schitului Sihăstria alături de fratele mai mare. Ulterior, acesta a ajuns egumenul schitului și apoi a fost făcut arhimadrit când lăcașul s-a ridicat la rang de mănăstire.

„Se va mânia Dumnezeu şi va încuia cerul să nu mai plouă”

„Nu va fi distrusă lumea materială, pământul şi întreg universul, ci numai se va reînnoi, se va curăţi, după care «va fi cer nou şi pământ nou»( Apocalipsa 21, 1). Este păcat să credem că Dumnezeu va distruge definitiv zidirea Lui pe care a făcut-o cu mâinile Sale şi a zis «că este bună foarte». Sfinţii Părinţi au hotărat şi ei că «cine va zice că la sfârşitul lumii va fi distrus desăvârşit pământul şi universul – care este zidirea lui Dumnezeu – să fie anatema» Enoh şi Ilie o să-l înfrunte pe Antihrist în faţă. Dumnezeu va da seceta şi o să fie mare foamete şi greutate pe faţa Pământului. Se va mânia Dumnezeu şi va încuia cerul să nu mai plouă trei ani şi şase luni. 1260 de zile va fi împărăţia lui Antihrist, şi atâtea năluciri, minuni şi semne mari va să facă Antihrist, el şi toţi care vor crede în el vor lua din duhul lui Antihrist a căreia venire este în toată puterea Satanei”
Părintele Cleopa

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI