Parcare gratuită pentru românii care se vaccinează în acest loc. Ce zone vor fi disponibile

Parcare gratuită pentru românii care se vaccinează în acest loc. Ce zone vor fi disponibile
Parcare gratuită pentru românii care se vaccnează pe Aeroportul din Iași

Decizie inedită pentru a-i motiva pe cetățeni să se vaccineze anti-Covid-19. Din păcate, România se confruntă cu un procent mic de vaccinări, iar autoritățile nu știu cum să-i mai determine pe cetățeni să se imunizeze. Recent, un nou beneficiu oferit românilor care se imunizează a atras atenția curioșilor.

Cine sunt norocoșii care pot benficia de parcare gratuită

În urmă cu puțin timp, directorul Aeroportului din Iași a anunțat decizia adoptată în cadrul ședinței de Consiliu de Adminstrație al R.A. Aeroportul Iași. Potrivit lui Romeo Vatră, persoanele care aleg să se vaccineze pe aeroportul Iași vor beneficia de parcare gratuită în toată parcarea aeroportului, timp de 48 de ore. Această oportunitate este oferită oricărui cetățean UE sau non-UE care are reședință în România. Centrul de vaccinare se află în zona “Sosiri” și oricine dorește o poate face zilnic, între orele 08.00 – 20.00.

Potrivit anunțului oficial, serul folosit pentru imunizare este Johnson&Johnson, fiind administrat în doză unică. Decizia care i-a surprins pe mulți dintre cetățeni a fost luată în contextul în care pandemia de Covid-19 face zilnic sute de victime, iar sistemul medical românesc este epuizat.

„Centrul este deschis zilnic și nu este nevoie de programare”

Romeo Vatră îi încurajează pe ieșeni și pe toți cetățenii care tranzitează Iașiul să se vaccineze pentru a se proteja pe ei și pe cei dragi, putând în același timp să călătorească liniștiți, fără frica virusului nemilos. Acesta a transmis că traficul aerian traversează o perioadă mai bună decât la începutul pandemiei, dar riscul ca acest sector să fie puternic afectat nu a trecut.

Rata de incidență Covid-19 în Iași este ridicată, în prezent fiind internați peste 700 de bolnavi cu COVID, dintre care, mai mult de jumătate au nevoie de sursă de oxigen. 85 de pacienți sunt în stare gravă la ATI, o  mare parte dintre aceștia fiind nevaccinați.

„Decizia de a oferi loc de parcare gratuit persoanelor ce doresc să se vaccineze la Aeroportul Iași vine în contextul creșterii alarmante a numărului de infectări atât la nivel local, cât și național. E absolut firesc să punem mai presus de orice sănătatea și siguranța oamenilor. Totodată, o astfel de decizie va ajuta la menținerea unui număr constant de pasageri pe Aeroportul Iași.

În ciuda restricțiilor impuse, am reușit să avem, în ultimele luni, un trafic dublu, raportat la prima perioadă a anului în curs, practic am atins cifre înregistrate înainte de pandemie, dar în continuare există riscul ca traficul aerian să fie puternic afectat.

Ne dorim ca tot mai mulți cetățeni să înțeleagă cât de important este pentru ei și familiile lor să se imunizeze, pentru a călători oriunde în lume, fără grija că ar putea deveni vulnerabili în fața acestui virus periculos.

Îi îndemn pe ieșeni, dar și pe toți cei ce tranzitează Aeroportul Iași să nu mai amâne vaccinarea. La Aeroporul Iași, centrul este deschis în fiecare zi și nu e nevoie de programare”, a explicat Romeo Vatră, director general provizoriu al Aeroportului Iași.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI