Parada militară de 1 Decembrie 2022. La ce oră începe defilarea de Ziua Națională a României

Parada militară de 1 Decembrie 2022. La ce oră începe defilarea de Ziua Națională a României
Program Parada 1 decembrie

Parada militară de 1 Decembrie 2022. La ce oră începe defilarea de Ziua Națională a României, conform autorităților. Românii vor avea posibilitatea să participe la defilarea organizată, azi, la Arcul de Triumf din București. Anul trecut, din cauza pandemiei, participarea a fost mult restrânsă, astfel că nu a putut fi urmărită decât la televizor.

Program Paradă 1 decembrie 2022. La ce oră încep festivitățile

Parada militară de 1 Decembrie 2022 va fi organizată ca în fiecare an la Arcul de Triumf din București, astfel că în zonă vor fi impuse restricții de circulație.

Astfel, șoferii nu vor mai avea voie să circule după bunul plac în zonă pentru că Parada militară de 1 Decembrie 2022 începe, joi, la orele 11:00, conform autorităților.

Militarii au facut repetitii intense pentru ca totul sa iasa perfect
Militarii au facut repetitii intense pentru ca totul sa iasa perfect

Câți soldați vor participa la Parada militară de 1 Decembrie 2022

Anul acesta, potrivit unui anunț al Ministerului Apărării, peste 1.500 de militari și specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, precum şi aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa la evenimentul organizat cu ocazia Zilei Naționale a României.

Premieră la Parada militară de 1 Decembrie 2022

Față de anii anteriori, anul acesta se va înregistra o premieră. Anul acesta, de 1 Decembrie, la Parada Militară organizată în București, românii vor putea vedea defilând alături de militarii români și 150 de militari străini, luptători ai trupelor franceze și canadiene, dar și americane, care sunt staționați în România, potrivit impact.ro.

Ceremonia de la Arcul de Triumf va începe cu intonarea Imnului Național al României, timp în care se vor executa 21 de salve de tun.

Președintele României, coroană în memoria eroilor căzuți în luptă

Potrivit programului Paradei de 1 decembrie 2022, după intonarea imnului, președintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori, în memoria eroilor căzuți pe câmpurile de luptă, moment precedat de un moment de reculegere.

Când vor fi ridicate restricțiile de circulație în zonă

Restricțiile de circulație au fost impuse încă de pe 30 noiembrie și vor fi valabile până pe 1 decembrie, orele 19:00, timp în care traficul va fi blocat pe benzile I, II și III în Piața Arcul de Triumf, pe sensul dinspre Piața Presei Libere către Piața Victoriei, de la Aleea Primo Nebiolo până la Arcul de Triumf și pe Str. Alexandru Constantinescu, pe ambele sensuri de mers.

În plus, pe 1 decembrie, între orele 04.00 și 18:00, traficul rutier va fi blocat pe mai multe bulevarde și străzi adiacente.

1500 de miolitari vor trece pe sub Arcul de Triumf de Ziua Nationala a Romaniei
1500 de miolitari vor trece pe sub Arcul de Triumf de Ziua Nationala a Romaniei

Bulevarde și străzi blocate

-Șos. Kiseleff și a străzilor adiacente, între Piața Victoriei, Piața Arculde Triumf și Piața Presei Libere( în pasajul de la Piața Presei Libere se va putea permite circulația doar către Piața Montrea),
-B-dul Mareșal Constantin Prezan, între Piața Charles de Gaulle și Piața Arcul de Triumf, precum și pe străzile adiacente;
-Alexandru Constantinescu, între B-dul Mărăști și Piața Arcul de Triumf;
-B-dul Mareșal Alexandru Averescu, între B-dul Mărăști și Piața Arcul de Triumf, precum și pe străzile adiacente;
-Str. Arh. Ion Mincu, Str. Barbu Delavrancea, Str. Nicolae Ionescu, Str. Ady Endre, Str. Sg. Vasile Dorobanțu, Str. Docenților, Str. Mahatma Gandhi și pe Str. Petofi Sandor;
-Str. Clucerului între Arh. Ion Mincu și B-dul Mareșal Alexandru Averescu, și a străzilor adiacente către B-dul Ion Mihalache;
-Str. Gheorghe Brătianu, între Arh. Ion Mincu și Str. Docenților și a străzilor adiacente spre B-dul Aviatorilor;
-Str. Uruguay, între B-dul Aviatorilor și Șos. Pavel D. Kiseleff, și a străzilor adiacente spre cele două bulevarde;
-Str. Monetăriei și pe Aleea Primo Nebiolo.

Urmăriți Playtech.ro și pe