Papa Francisc, în România: când ar fi planificată această vizită marcantă

Papa Francisc, în România: când ar fi planificată această vizită marcantă

Papa Francisc ar veni în vizită în România. Despre un astfel de moment s-a vehiculat și la începutul anului 2017, acum ar putea deveni și realitate.

Papa Francisc ar efectua vizita în România la pachet cu Bulgaria. Ce-i incert e dacă acum chiar se va întâmpla sau e doar un zvon. Vaticanul, sau alte surse oficiale, n-au confirmat încă deplasarea. Informația vine de la o publicație spaniolă.

Vizita în România și Bulgaria ar fi planificată pentru mai 2019, conform Periodista Digital.

Conform publicației, vizita lui Papa Francisc în România și Bulgaria e în sine un mesaj puternic. Acestea sunt țări unde predomină ortodoxismul.

Deși detaliile sunt destul de puține, București e pe listă, la pachet cu Sofia și Plovdiv din Bulgaria. Spaniolii mai spun că, în România, Papa Francisc ar vizita catedrala și ar oficia o slujbă în parcul Izvor.

Înainte de Papa Francisc, cine a mai fost în România

Ultima vizită a unui șef al Bisericii catolice a fost în urmă cu 19 ani. Pe 7 mai 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a venit la Bucureşti. Momentul a avut o deosebită însemnătate istorică, fiind pentru prima dată de la Marea Schismă din 1054 când un papă a vizitat o ţară preponderent ortodoxă.

Papa Francisc a fost ales în funcția de acum pe 13 martie 2013, după demisia precedentului șef al Bisericii catolice.

Despre vizita lui Papa Francisc s-a discutat în martie 2017. Atunci, Gabriela Firea a încercat să pară că ea a făcut posibil momentul.

Klaus Iohannis a fost alt politician care a vorbit despre o posibilă vizită. Discuția între cei doi șefi de stat (că Papa Francisc este liderul politic al Vaticanului) a fost pe 15 mai 2015, când liderul de la Vatican chiar a spus „da” și totul a rămas în „data vizitei urmând a fi convenită ulterior pe canale diplomatice”. Previzibil, data n-a mai fost stabilită, Iohannis voia pentru 2018.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI