Papa Francisc are din nou probleme de sănătate. Suveranul pontif și-a anulat toate audiențele, la recomandarea medicilor

de: Ștefan R. Apostol
23 09. 2024

Ultimele luni au fost grele pentru Suveranul Pontif, ca urmare a unor noi complicații de sănătate. Din cele mai recente informații de la vatican, se pare că Papa Francisc are din nou probleme de sănătate, fiind nevoit să-și anuleze toate audiențele, la recomandarea medicilor.

Încă de la începutul anului, Papa Francisc are probleme de sănătate

La începutul acestui an, cu mult optimism, Suveranul Pontif își relua activitățile specifice, dar nu pentru multă vreme. În februarie, Vaticanul emitea un comunicat în care anunța că Papa Francisc are probleme de sănătate. Tot atunci, Suveranul pontif și-a anulat toate audiențele, la recomandarea medicilor.

În declarația din februarie, Vaticanul preciza că decizia a fost luată ca măsură de precauție. Momentul avea să se întâmple chiar în perioada în care Papa Francisc celebra rugăciunea săptămânală Angelus.

Anularea procesiunii venea la o zi după anularea unei audiențe publice din cauza unei ușoare stări gripale, suferind de „simptome de gripă persistente, dar ușoare”. Calendarul Vaticanului nu prevedea la acel moment audiențe publice pentru, dar era posibil ca acesta să fi avut alte angajamente private.

Vaticanul anunță că Papa Francisc are din nou probleme de sănătate

În cursul acestei zile, conform unor noi informații, se pare că au revenit problemele de sănătate, astfel că Papa Francisc a decis să-și anuleze aproape toate evenimentele din calendarul zilei. Culmea este că și de data asta ar fi tot din cauza unei „ușoare stări gripale”, informație confirmată Vaticanul.

În ciuda acestei măsuri de precauție, oficialii au asigurat că planurile de vizitare a Belgiei și Luxemburgului la sfârșitul acestei săptămâni rămân neschimbate.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, a precizat că anularea se aplică doar angajamentelor de luni. Acesta a subliniat că următoarele două călătorii europene ale Papei se vor desfășura conform planului.

Suveranul pontif și-a anulat toate audiențele

Întâlnirile anulate de astăzi includeau o audiență cu membri ai Academiei Pontificale de Științe și participanți la un concurs de Crăciun.

Fiecare dintre textele pregătite pe care Francisc urma să le prezinte au fost publicate, dar el nu s-a întâlnit personal cu participanții, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Vizita va începe joi la Luxemburg și se va încheia duminică cu o Sfântă Liturghie la Bruxelles. Așa cum era anunțat, vizita include celebrarea celei de-a 600-a aniversări a universităților catolice din Belgia.

În același timp, Suveranul Pontif va aborda și provocările actuale ale dezvăluirilor privind abuzurile sexuale ale clerului . Este vorba concret despre abuzurile sexuale comise de clerici în Belgia.

Vorbim totuși de o țară în care, în ultimele două decenii, au fost dezvăluite numeroase cazuri de abuz și mușamalizări. În 2010, în Belgia a izbucnit un scandal care a dus la demisia lui Roger Vangheluwe, episcopul de Bruges, după ce a recunoscut că și-a abuzat nepotul timp de mai mulți ani.