Panourile electorale cu Dăncilă, montate ilegal: un primar PSD vrea să le dea jos

Panourile electorale cu Dăncilă, montate ilegal: un primar PSD vrea să le dea jos

Mai multe orașe din țară sunt împânzite cu panouri electorale ce conțin chipul Vioricăi Dăncilă. Din câte se pare însă, multe dintre ele sunt montate ilegal.

Viorica Dăncilă este în plină campanie pentru alegerile prezidențiale. Înainte să ajungă însă în fruntea statului, a făcut deja o investiție semnificativă în panouri electorale. Se pare însă că, cel puțin în câteva orașe, nu a mai avut bani și de aprobări pentru montarea lor. Primarul PSD din localitatea Videle este foarte supărat din cauza acestei situații și a amenințat că le va da jos pe cele din orașul său.

Pentru că au fost montate ilegal panourile cu chipul Vioricăi Dăncilă în Videle, primarul Nicolae Bădănoiu a cerut demontarea lor urgentă. Înaintea acestei declarații transmise de Mediafax, PSD-istul a trimis o adresă către PSD Teleorman prin care le aduce la cunoștință că este nevoie de un aviz de publicitate temporară, pentru montarea bannerelor.

Din câte se pare, montarea panourilor s-a desfășurat ilegal în noaptea dintre 12 și 13 septembrie. La sesizarea primarului, s-au dispus verificări, iar Poliția din Videle a constatat că în noaptea de 12 spre 13 septembrie, în orașul Videle, au fost amplasate bannerele candidatului PSD la prezidențiale. Polițiștii de la Serviciul de Urbanism au confirmat că nu există niciun fel de documente care să ateste eliberarea unui acord pentru montarea bannerelor.

„Vă rugăm (…) să ne puneți la dispoziție documentele care vă îndreptățesc să amplasați bannerele publicitare. În cazul în care nu dețineți aceste documente, vă solicităm ca în termenul menționat mai sus să procedați la demolarea bannerelor menționate”, se arată în comunicarea Poliției locale Videle către organizația PSD Teleorman.

„Am cerut de două ori organizației PSD documentele pentru eliberarea avizului temporar de publicitate electorală. Nici până astăzi (n.red. luni) nu s-au primit documentele în cauză, așa că eu consider că acele bannere montate în afara cadrului legal trebuie date jos urgent!”, a declarat, corespondentului Mediafax, primarul din Videle.