19 iul. 2021 | 06:45

Panică totală în Dej! Un autobuz electric a ars complet din mers. Ce s-a întâmplat cu călătorii

News
Panică totală în Dej! Un autobuz electric a ars complet din mers. Ce s-a întâmplat cu călătorii
Autobuz electric, ars în totalitate

Călătorii care circulau cu un autobuz în Dej au trecut duminică prin clipe de groază după ce vehiculul în care se aflau a început să ardă. Un apel la 112 a alertat pompierii, iar la scurt timp o autopspecială s-a deplasat la fața locului pentru a lichida flăcările. La sosirea salvatorilor, autobuzul ardea în totalitate.

Călătorii s-au autoevacuat

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită și nu a avut nevoie de transport la spital. Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență, toate persoanele din autobuz au reușit să se autoevacueze, însă, vehiculul de mari dimensiuni nu a mai putut fi salvat, la sosirea pompierilor acesta fiind deja distrus. În urma primelor cercetări, focul a izbucnit de la o defecțiune la instalația electrică.

„O autospecială a fost dislocată pentru a stinge flăcările care au cuprins un autobuz cu propulsie electrică, care se deplasa pe strada Şomcutului din municipiul Dej. Solicitarea pentru intervenţia pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 20:30, iar în momentul sosirii la faţa locului, ocupanţii erau ieşiţi din autobuz, acesta fiind cuprins în totalitate de flăcări.

A fost deconectat contactul general şi s-a acţionat cu jeturi de apă asupra focarelor, însă autovehiculul a fost distrus în cele din urmă în totalitate. Flăcările nu s-au extins mai departe de limitele în care au fost găsite”, se arată într-o informare a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

Complex turistic din Tulcea, în flăcări timp de șapte ore

Tragedie în Tulcea după ce mai multe clădiri au fost cuprinse de flăcări, iar unul dintre pompieri s-a accidentat și a fost transportat la Spitalul Floreasca cu un elicopter SMURD. Incendiul a fost anunțat, duminică, după ora 11:00, la fața locului intervenind şase subofiţeri din cadrul Pichetului de Pompieri Nave Operative Crişan, cu o ambarcaţiune, două motopompe transportabile şi o ambarcaţiune SMURD.

Ulterior, echipajul a avut nevoie de mai multe întăriri. Pentru a pute lichida focul, a fost nevoie de 7 ore de muncă din partea salvatorilor.

„La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta generalizat la nivelul întregului complex turistic cu flacără şi degajare de fum, iar în spaţiile de cazare nu se aflau turişti. (…) Incendiul a pornit de la o anexă şi s-a propagat la toate celelalte construcţii, fiind poziţionate tip vagon (în linie). Ultimele focare au fost lichidate în jurul orei 18.55.

În urma evenimentului au ars o construcţie din lemn cu o suprafaţă de aproximativ 200 metri pătraţi, o construcţie din lemn de aproximativ 60 metri pătraţi, sală de mese de circa 80 metri pătraţi, bucătărie cu anexe aproximativ 200 metri pătraţi şi construcţie din cărămidă şi lemn aproximativ 300 metri pătraţi.

De asemenea, au fost deteriorate sume de bani în valută şi lei, aflate într-o cutie de valori. Este vorba de în jur de 35.000 de lei şi 10.000 de euro”, a precizat reprezentantul ISU Delta, Nicolae Botezatu, potrivit Agerpres.

Vezi poze de la intervenția pompierilor în galeria foto.

 

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Cele 4 zodii din horoscop care își schimbă destinul în mai 2024. Vor trăi cea mai frumoasă vară din viața lor
Click.ro
O olandeză cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Jojo, apariția serii la Premiile Gopo 2024! Rochia ei decupată a făcut senzație! FOTO
Unica.ro
1 Mai, de la tradiții ancestrale la Ziua Muncii
EVZ.ro
Ce s-a arătat pe geam, în casa lui Lucas, nepotul lui Tzancă Uraganu, înainte ca acesta să moară. Alina Marymar, postare cutremurătoare: „Alt semn...” / FOTO
Spynews
NOILE NORME pentru posesorii de autovehicule. S-A ANUNȚAT clar de când devin obligatorii
Capital.ro
Românii care nu mai sunt obligați să muncească în tura de noapte. Proiectul a fost adoptat
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Este INTERZIS în MIERCUREA MARE! Păcat greu dacă nu respecți
Mediaflux
Dublă tragedie în Săptămâna Mare, în Călărași. O bunică a murit dupa ce a aflat că nepoata de patru ani s-a stins din viață
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro