Pandișpanul de post este o variantă excelentă în această perioadă. Pentru cei care nu mănâncă deserturi de dulce, pot încerca această prăjitură care se prepară mai ușor decât pandișpanul clasic. Se face și mai rapid și nu trebuie să petreceți mult timp în bucătărie. În plus, există și un ingredient care îl face cu adevărat pufos!
Pandișpanul de post nu este deloc pretențios și aveți nevoie de puține ingrediente. Acest desert este ideal de preparat în în această perioadă a Postului Mare, cel mai restrictiv dintre toate de peste an. De asemenea, pandișpanul de post se prepară destul de rapid, dar este important să respectați ingredientele pentru ca acesta să iasă pufos și delicios. În plus, dacă adăugați apă minerală în compoziția lui, rezultatul va fi conform așteptărilor. Iată mai jos cum se prepară!
În primul rând, se amestecă toate ingredientele lichide. Uleiul, apa minerală, esențele se pun la un loc și se dizolvă zahărul și praful de sare în ele. Separat, amestecați făina cu praful de copt. Pentru a fi mai aerată, făina se cerne de 2-3 ori. După ce zahărul s-a dizolvat complet, puteți adăuga făina și praful de copt. Amestecați ușor și puneți făina în ploaie, câte puțină.
Puteți adăuga orice fel de fruct doriți, dar înainte trebuie să le treceți prin făină, pentru a nu se lăsa prea jos în aluat. Așadar, alegeți fructele pe care le doriți, de exemplu, pere, gutui, cireșe, etc și le adaugați în aluat. Compoziția se dă la cuptor, într-o tavă mai întinsă, pentru aproximativ 25-30 de minute. După ce e gata, se lasă la răcit și mai apoi se taie pandișpanul de post pentru a fi servit! Poftă bună.