25 ian. 2022 | 10:36

Pandemia nu se termină în 2022. Directorul OMS, anunț de ultimă oră

News
Pandemia nu se termină în 2022. Directorul OMS, anunț de ultimă oră
Directorul OMS pentru Europa explică de ce pandemia de COVID-19 nu se termină anul acesta

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa vine cu un anunț de ultimă oră pentru omenire. Criza sanitară de coronavirus nu se termină nici în 2022. Ce alte detalii aduce oficialul?

Pandemia de COVID-19 nu se va termina în acest an: detalii din partea directorului OMS pentru Europa

Europa și Asia Centrală intră într-o nouă fază pe măsură ce varianta Omicron înlocuiește varianta Delta. Acest lucru ar putea aduce o situație mai stabilă, a declarat Hans Kulge, directorul OMS pentru Europa, în cursul zilei de luni. El a adăugat că pandemia este departe de a-și găsi sfârșitul, dar cu toate astea este încrezător că faza acută va fi depășită în anul curent.

„Pandemia este departe de a se încheia, dar sunt încrezător că putem sfârși faza acută în 2022 și ne vom putea ocupa de alte amenințări în zona de sănătate care necesită urgent atenția noastră”, a spus Kluge într-o declarație pentru presă care a marcat cei doi ani de pandemie în Europa.

Oficialul OMS a avertizat că deși varianta Omicron este mai puțin periculoasă decât Delta, procentele crescute de infectări determină creșterea numărului de spitalizări, fiind însoțite de un trend scăzut în direcția pacienților care ajung la terapie intensivă, arată politico.eu.

Kluge a mai spus că noua variantă este responsabilă pentru 31.8% din cazurile de îmbolnăvire din regiunea Europei, în comparație cu cele 15 procente înregistrate săptămâna trecută. Guvernele europene și experții dezbat în prezent aceste detalii, mai menționează sursa citată. În timpul acesta, valul curent de Omicron este încă în plină desfășurare.

„Agenţii patogeni au tendinţa de a evolua spre o mai mare replicabilitate în gazdele lor”

Oficialul a declarat presei din Italia că pandemia nu se încheie în 2022, dar pe măsură ce intrăm în al treilea an autoritățile speră să se încheie faza acută. De asemenea, el a mai subliniat că este prea devreme să numim COVID-19 o boală endemică, chiar și cu Omicron.

„Dintr-o perspectivă pur evolutivă, agenţii patogeni au tendinţa de a evolua spre o mai mare replicabilitate şi o virulenţă mai redusă în gazdele lor, adică oamenii. Şi Omicron pare să se încadreze în această logică şi se speră că va lăsa un grad ridicat de imunitate în rândul populaţiei, care ar putea ajuta la stabilizarea pandemiei.

Toţi viruşii evoluează şi suferă mutaţii, aşa că este foarte posibil să vedem o altă variantă undeva în lume, care s-ar putea răspândi rapid în alte locuri, aşa cum s-a întâmplat cu Delta şi Omicron”, a spus Hans Kluge.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Blestemul minelor de sare. Catastrofele din Ocna Mureș, un scenariu posibil pentru Slănic Prahova
EVZ.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
Decizie obligatorie pentru toți șoferii români. Noua lege UE îți blochează contul bancar
Capital.ro
Horoscop 27 aprilie 2024. Leii ar trebui să fie atenți la sănătate, Berbecii au parte de creativitate
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro