25 ian. 2022 | 10:36

Pandemia nu se termină în 2022. Directorul OMS, anunț de ultimă oră

News
Pandemia nu se termină în 2022. Directorul OMS, anunț de ultimă oră
Directorul OMS pentru Europa explică de ce pandemia de COVID-19 nu se termină anul acesta

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa vine cu un anunț de ultimă oră pentru omenire. Criza sanitară de coronavirus nu se termină nici în 2022. Ce alte detalii aduce oficialul?

Pandemia de COVID-19 nu se va termina în acest an: detalii din partea directorului OMS pentru Europa

Europa și Asia Centrală intră într-o nouă fază pe măsură ce varianta Omicron înlocuiește varianta Delta. Acest lucru ar putea aduce o situație mai stabilă, a declarat Hans Kulge, directorul OMS pentru Europa, în cursul zilei de luni. El a adăugat că pandemia este departe de a-și găsi sfârșitul, dar cu toate astea este încrezător că faza acută va fi depășită în anul curent.

„Pandemia este departe de a se încheia, dar sunt încrezător că putem sfârși faza acută în 2022 și ne vom putea ocupa de alte amenințări în zona de sănătate care necesită urgent atenția noastră”, a spus Kluge într-o declarație pentru presă care a marcat cei doi ani de pandemie în Europa.

Oficialul OMS a avertizat că deși varianta Omicron este mai puțin periculoasă decât Delta, procentele crescute de infectări determină creșterea numărului de spitalizări, fiind însoțite de un trend scăzut în direcția pacienților care ajung la terapie intensivă, arată politico.eu.

Kluge a mai spus că noua variantă este responsabilă pentru 31.8% din cazurile de îmbolnăvire din regiunea Europei, în comparație cu cele 15 procente înregistrate săptămâna trecută. Guvernele europene și experții dezbat în prezent aceste detalii, mai menționează sursa citată. În timpul acesta, valul curent de Omicron este încă în plină desfășurare.

„Agenţii patogeni au tendinţa de a evolua spre o mai mare replicabilitate în gazdele lor”

Oficialul a declarat presei din Italia că pandemia nu se încheie în 2022, dar pe măsură ce intrăm în al treilea an autoritățile speră să se încheie faza acută. De asemenea, el a mai subliniat că este prea devreme să numim COVID-19 o boală endemică, chiar și cu Omicron.

„Dintr-o perspectivă pur evolutivă, agenţii patogeni au tendinţa de a evolua spre o mai mare replicabilitate şi o virulenţă mai redusă în gazdele lor, adică oamenii. Şi Omicron pare să se încadreze în această logică şi se speră că va lăsa un grad ridicat de imunitate în rândul populaţiei, care ar putea ajuta la stabilizarea pandemiei.

Toţi viruşii evoluează şi suferă mutaţii, aşa că este foarte posibil să vedem o altă variantă undeva în lume, care s-ar putea răspândi rapid în alte locuri, aşa cum s-a întâmplat cu Delta şi Omicron”, a spus Hans Kluge.

Parteneri
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc
Redactia.ro
Testul IQ pentru genii și cei cu privire de vultur. Doar 1% dintre oameni găsesc pisica în 5 secunde!
Click.ro
Ce este Sindromul Kessler, dezastrul spațial care ar putea fi imposibil de oprit. Ar avea efecte catastrofale pentru viața pe Pământ
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Blestemul piesei 'Ești iubibilă', a trupei Taxi. Cuplurile de vedete din videoclip s-au despărțit unul după altul!
Unica.ro
Surprize meteo la început de an. Temperaturi ieșite din comun
EVZ.ro
Unde trebuie depozitate bananele ca să reziste un timp îndelungat. Sfaturile simple de pus în practică
Spynews
Cine stă în spatele lui Călin Georgescu. A vrut chiar el să fie președinte: V-am studiat 10 ani
Capital.ro
Ștefan Bănică și Lavinia Pîrva și-au transformat total vila de 1 milion de euro: living primitor, pian, curte spațioasă, piscină și asta nu e tot. Detaliul fabulos care se vede în imagini
Avantaje
Cel mai GREU REVELION din ISTORIA României.
Mediaflux
Țara din Europa ce construiește un zid la granița cu statul vecin. Nimeni nu va avea voie să treacă
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 14. A plecat acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro