Până când trebuie să pui cauciucurile de iarnă. Amenda pe care o primești pentru lipsa lor

Până când trebuie să pui cauciucurile de iarnă. Amenda pe care o primești pentru lipsa lor
De cand se monteaza cauciucurile de iarna

Odată cu venirea sezonului rece șoferii trebuie să își monteze pe mașini cauciucurile de iarnă. Data de la care trebuiesc schimbate anvelopele de vară cu cele de iarnă este disponibilă un pic mai jos. Șoferii care nu au montate pe mașini cauciucurile de iarnă atunci când trebuie sunt sancționați cu amenzi usturătoare.

Când trebuie montate cauciucurile de iarnă. Cât este amenda dacă ești prins fără ele

Poliția Rutieră avertizează că sezonul rece a venit deja, iar cauciucurile de iarnă sunt obligatorii în cazul în care se circulă pe drumuri cu zăpadă, gheață sau polei.

Așadar, nu există o dată anume de la care anvelopele de iarnă sunt obligatorii. Mașinile trebuie să fie echipate corespunzător atunci când circulă pe zăpadă, gheață sau polei.

Anvelopele de iarna sunt obligatorii doar pe drumuri cu zapada, gheata sau polei
Anvelopele de iarna sunt obligatorii doar pe drumuri cu zapada, gheata sau polei

Mulți șoferi amână schimbarea anvelopelor, astfel că sunt surprinși de vremea rea

Din nefericire, mulți șoferi amână până în ultimul moment schimbarea anvelopelor, astfel că, vremea îi surprinde de multe ori. Din acest motiv, Poliția Rutieră recomandă ca acest lucru să fie făcut din timp.

Legea cauciucurilor de iarnă a intrat în vigoare din anul 2011, iar toți participanții la trafic care circulă pe drumurile publice în condiții de iarnă, riscă amenzi usturătoare dacă nu au mașinile dotate cu anvelope de iarnă.

Vezi cât sunt amenzile pentru anvelopele de iarnă pe stiridinlume.ro.