Cod Rutier 2020. Se schimbă legea! Ce se va întâmpla cu permisele reținute de Poliția Rutieră

Cod Rutier 2020. Se schimbă legea! Ce se va întâmpla cu permisele reținute de Poliția Rutieră
Cod Rutier: Polițistul care vă oprește are voie să percheziționeze mașina? Ce spune legea

Schimbări pentru șoferi! Ce se întâmplă cu permisele care sunt reținute de către Poliția Rutieră? Conducătorii auto trebuie să ia la cunoștință noile modificări din Codul Rutier 2020.

Cod Rutier 2020: Ce se întâmplă cu permisele reținute?

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice un nou proiect pentru suspendarea aplicării unor dispoziții în privința circulației pe drumurile publice. Printre acestea se află și eliminarea obligației predării personale a permisului reținut de către poliția rutieră. În nota de fundamente se indică faptul că permisul de conducere se va înapoia titularului la adresa precizată cu ocazia transmiterii dovezii de înregistrare a plângerii contravenționale. De asemenea, se subliniază că este impusă derogarea de la obligativitatea contravenientului de a preda permisul personal sau printr-un reprezentant convențional în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești.

„Permisul de conducere reţinut se restituie titularului la adresa de corespondenţă precizată cu ocazia transmiterii dovezii înregistrării plângerii contravenţionale. În aceeaşi ordine de idei, se impune derogarea de la obligativitatea contravenientului de a preda permisul de conducere personal ori prin reprezentant convenţional, în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei şi reglementarea predării acestuia exclusiv prin servicii de curierat, cu aviz de primire”
Nota Fundamentare

Cod Rutier 2020. Ce se întâmplă cu permisele reținute de Poliție?
Cod Rutier 2020. Ce se întâmplă cu permisele reținute de Poliție?

Declarația pe propria răspundere a fost simplificată

„Reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție. Precizăm faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizăm asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea și folosirea fără drept a datelor personale”
Grupul de Comunicare Strategică

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI