Până când se mai pot face nunți în 2019. Fereastra este extrem de îngustă
Cel mai așteptat moment din viața ta, nunta, se apropie cu pași repezi, iar gândurile tale sunt acum îndreptate către pregătirile și organizarea acestui eveniment. Pentru că vrei ca ziua să fie nu doar perfectă, ci mai ales de bun augur pentru viitoarea ta căsnicie, ai început deja planificarea în detaliu pentru ca până și cel mai mic aspect să nu fie lăsat la voia întâmplării.
Perioada îngustă în care mai poți face nuntă în 2019
Sunt mulți pași de urmat pentru ca totul să meargă conform planului tău, însă primul este să stabilești data marelui eveniment. Alegerea zilei nunții este una dintre primele decizii ale organizării pentru că sunt mai mulți factori care determină luarea hotărârii, de la disponibilitatea închirierii unui loc, zilele nefavorabile, sărbătorile religioase importante și până la rude și prieteni.
Data căsătoriei este foarte importantă în tot procesul de organizare a evenimentului deoarece sărbătorile și vremea din preajma datei pe care ați ales-o îți pot da planurile peste cap, tocmai de aceea totul trebuie foarte bine cântărit încă de la început.
Care sunt sărbătorile creștine în care să nu faci nunta în anul 2019
Dacă tu și partenerul/partenera ta sunteți de religie ortodoxă, vor fi anumite perioade din următorul an când din punct de vedere canonic nu se poate săvârși nunta. Motivul constă în faptul că taina nunții nu poate rezona cu anumite momente din an precum Sărbătorile și perioada postului. Astfel, conform regulilor Bisericii Ortodoxe, în 2019 nu vei putea face nunta:
– În timpul zilelor celor patru mari posturi:
- Paștele: 11 martie – 27 aprilie;
- Crăciunul: 15 Noiembrie – 24 Decembrie;
- Adormirea Maicii Domnului: 31 iulie-14 August;
- Sfinții Apostoli Petru și Pavel: majoritatea oamenilor nu sunt familiari cu Postul Sfinților Apostoli Petru și Pavel– în 2019 acesta începe Luni 22 Iunie și se termină 28 Iunie.
– În zilele Praznicelor Împărătești care vor fi pe 1 și 2 Februarie, 5 – 6 Iunie, 15 – 17 iunie, 15 August, 13 și 14 Septembrie.
– Între Crăciun (25 Decembrie) și sărbătoarea Bobotezei (6 Ianuarie) .
Acestea sunt zilele și perioadele din an în care biserica nu oficiază cununii religioase. Așadar, orientează-te după o dată apropiată acestor zile.
Ce dată mai poți alege dacă te hotătăști să faci nunta toamna aceasta
Un sezon deosebit de frumos dar și din cale afară de capricios, toamna este mai mult sau mai puțin un risc. Începutul toamnei, în special luna Septembrie, poate fi perfect pentru evenimente în aer liber. Căldura din vară încă persistă dar nu mai atinge cotele caniculei. Zilele sunt mai scurte iar seara se poate face răcoare, însă într-o locație cu căldură nici nu vei simți frigul.
Un alt avantaj este că nu trebuie să îți faci griji în legătură cu sărbătorile religioase sau posturile lungi. Următorul post va fi cel al Crăciunului și acesta va începe abia pe 15 Noiembrie. Așadar urmează o perioadă de încă o lună și jumătate în care se pot face nunți, conform Calendarului Creștin Ortodox. Însă, similar cu vara, rezervările trebuie făcute cu mult timp înainte deoarece sezonul este foarte popular. Costurile nu vor fi la fel de mari ca vara, însă nici nu sunt un chilipir – va trebui să alegi cu atenție!