Pământul s-a cutremurat în această dimineață, în România. Unde s-a înregistrat seismul cu magnitudinea 4,1

Pământul s-a cutremurat în această dimineață, în România. Unde s-a înregistrat seismul cu magnitudinea 4,1
Cutremur în această dimineața, în România

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), luni dimineață, la ora 03:09, un cutremur cu magnitudinea de 4,1 a avut loc în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Cutremur în această dimineață

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 112 kilometri în apropierea următoarelor orașe: 77 km nord-est de Ploiești, 70 km este de Brașov, 116 km sud de Bacău, 121 km vest de Galați, 120 km vest de Brăila și 128 km nord de București. De la începutul lunii iulie, în țara noastră au fost înregistrare 11 cutremure.

Acestea au avut magnitudini cuprinse între 2,1 și 4,1 pe scara Richter. Cel mai mare cutremur din acest an a avut o magnitudine de 4,7 pe scara Richter. Seismul s-a produs pe data de 26 mai și a fost simțit foarte puternic în București.

Cutremur de 4,7 magnitudine

Cutremurul a avut loc pe 26 mai, în jurul orei 00:30. Acesta s-a produs în zona seismică Vrancea, însă a fost resimțit puternic și în București. Cutremurul s-a produs în apropierea orașelor: 194 km SV de Iași, 188 km E de Sibiu, 154 km NE de Pitești, 131 km N de București, 118 km V de Galați, 117 km V de Brăila, 113 km S de Bacău, 81 km NE de Ploiești și 73 km E de Brașov.

ISU București – Ilfov a emis o alertă cu sfaturi pentru populație în caz de cutremur pe pagina lor oficială de Facebook. Un alt cutremur semnificativ s-a produs pe 9 aprilie 2021, în jurul orei 21:30. Acesta a avut o adâncime de 120 de kilometri și a avut o magnitudine de 4,5 grade pe scara Richter.

Câte cutremure au avut loc în luna iulie în România

De la începutul acestei luni, în România au avut loc cinci cutremure, acestea având intensități mici și medii. Luna precedentă, în țara noastră s-au înregistrat 28 de cutremure. Cel mai important cutremur din acest an este cel de pe 26 mai, având o magnitudine de 4,7 pe scara Richter.

În țara noastră, în ultima perioadă se raportează un număr din ce în ce mai mare de cutremure. Majoritatea sunt de mică intensitate. Din fericire, geofizicienii ne spun că nu trebuie să ne îngrijoreze. Tot ei spun că până în anul 2040, aproximativ, nu sunt șanse ca un cutremur devastator să lovească România.

Urmăriți Playtech.ro și pe