Palma primită de Rareş Bogdan din partea justiţiei. Suma pe care este obligat să o plătească unui jurnalist TVR pentru afirmaţia „slugă absolută”

Palma primită de Rareş Bogdan din partea justiţiei. Suma pe care este obligat să o plătească unui jurnalist TVR pentru afirmaţia „slugă absolută”
Rareș Bogdan este obligat să o plătească unui jurnalist TVR

Rareș Bogdan, membru important în cadrul Partidului Național Liberal și jurnalistul Alexandru Oreste Teodorescu Scarlat au fost implicați într-un proces cu Ionuț Cristache, prezentator TVR. Omul politic și jurnalistul au iscat o discuție aprinsă cu prezentatorul emisiunii România9 de la Televiziunea Română. În cadrul acesteia, Rareș Bogdan și Alexandru Oreste Teodorescu au folosit afirmația „slugă absolută” la adresa prezentatorului, care a intentat proces împotriva celor doi. Recent, Rareș Bogdan a fost obligat să îi plătească daune jurnalistului Cristache pentru afirmația sa.

Suma pe care trebuie să o plătească Rareș Bogdan jurnalistului Ionuț Cristache

Rareș Bogdan și Oreste au pierdut procesul cu Ionuț Cristache, după ce aceștia au folosit o afirmație nepotrivită pentru a-l descrie pe moderatorul de la TVR. Pentru că l-au numit pe acesta „slugă absolută” într-o emisiune de la Realitatea, cei doi sunt obligați să plătească daune morale. Suma pe care o va încasa Ionuț Cristache de la Rareș Bogdan și Oreste ajunge la valoarea de 10.000 de lei.

În cazul procesului acestora, Curtea de Apel București a stabilit că Ionuț Cristache are câștig de cauză în urma acțiunii în instanță care are ca obiect „acțiune în răspundere delictuală”. Procesul a fost deschis împotriva politicianului Rareș Bogdan și a jurnalistului Oreste Teodorescu, dar și a societății Realitatea Media SA.

Curtea de Apel București admite apelul și modifică cuantumul daunelor morale pe care Oreste le are de achitat

Sentința Tribunalului București a stabilit că pârâtul Alexandru Oreste Teodorescu este obligat să plătească reclamantului suma de 10.000 lei cu titlu de daune morale, cu un drept de recurs de 30 de zile de la comunicare. Cuantumul daunelor morale pe care trebuie să le achite Oreste a fost modificat în hotărârea 1358/2021 14.10.2021 dacă sentința va rămâne definitivă.

În primă instanță, Oreste ar fi trebuit să plătească reclamantului Ionuț Cristache suma de 30.000 lei cu titlu de daune morale. De asemenea, pârâtul Rareş Bogdan trebuie să plătească către reclamant suma de 10.000 lei. Și pârâta Realitatea Media SA a fost obligată la redarea conținutului dispozitivului prezentei hotărâri în cadrul emisiunii „Jocuri de putere”, difuzată de postul Realitatea TV în termen de 10 zile de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.

Declarația lui Rareș Bogdan care stă la baza procesului

Ionuț Cristache, prezentator în cadrul TVR 1, i-a dat în judecată pe Rareș Bogdan și Oreste Teodorescu, după ce aceștia l-au numit ”slugă absolută”. Totul a început de la faptul că Rareș Bogdan l-a acuzat pe  Cristache de faptul că se află în spatele unor interese politice, pe care le susține, fără a-și păstra echidistanța, în ciuda faptului că prezintă o emisiune la televiziunea publică.

La televiziunea națională este un băiețaș plecat de la Antena 3 și care îi cântă de parcă este sluga absolută. Nu știu cum îi țin ăia acolo. Eu nu am văzut în viața mea așa ceva. La televiziunea națională ar trebui să fie cei mai echidistanți. E sluga absolută, a spus actualul europarlamentar Rareș Bogdan.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI